Tot am primit întrebări despre cum se face celebra prăjitură
rusească cu lapte condensat. Este delicioasă crema de lapte condensat,
știu de ce este atât de căutată această rețetă. Așadar, asta este
rețeta de prăjitură cu lapte condensat!
Prajitura cu miere si lapte condensat |
Ingrediente:
Pentru foi:
● 200 g unt
● 200 g zahăr
● 6 ouă ● 15 g drojdie uscată
● 200 g miere
● 700 g faină
● 2 linguriț e cacao
Pentru cremă:
● 2 gălbenuș uri ● 60 g făină
● 400 ml lapte
● un plic zahăr vanilat
● 400 g unt moale
● 370 g lapte condensat
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle cu mierea și zahărul timp de 5 minute, se adaugă untul ș i se amestecă încă 3 minute. Se adaugă drojdia amestecată cu făina și cacaua ș i se frământă.2. Aluatul se lucrează puț in, se împarte în 8 păr ți ș i din fiecare se întinde o foaie care se coace 8-9 minute în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la răcit separat.
3. Pentru cremă, se clocoteș te laptele, gălbenuș urile se freacă cu zahărul vanilat ș i făina, se toarnă laptele cald, se repune vasul pe foc ș i se amestecă pentru a obț ine o cremă groasă. Se toarnă într-un vas ș i se lasă la răcit.
4. Untul se freacă bine și i se adaugă câte puț ină cremă fiartă, se pune laptele condensat și se mai bate 4 mi nu te. Foile se decupează de marginile neregulate cae se mărunțesc cu mixeul. Foile se pun alternativ cu crema într-o tavă. Se presară peste ele marginile mărunț ite de la
foi. Această prăjitură cu lapte condensat se lasă aș a de seara până diminea ța ș i apoi se taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.