Cu o placinta cu mere nu veti da gres niciodata in fata copiilor.
Umplutura dulce-acrisoara, foaia frageda si buna face din aceasta
placinta desertul perfect.
Placinta rulata cu mere |
Ingrediente pentru 4 foi ce se vor rula :
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
11 linguri de lapte
1 praf de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
Pentru umplut :
1.5 kg mere rase pe razatoarea mare
200 gr zahar
Scortisoara
Pentru ornat :
Zahar pudra
Mod de preparare:
Cele doua oua se freaca bine cu un praf de sare si cu cele 11 linguri de zahar, pana cand compozitia isi dubleaza volumul, isi schimba culoarea intr-un galben pal si zaharul este bine dizolvat, dupa care se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet.
Dupa amalgamarea completa se adauga faina pana cand se va ajunge la un aluat moale, dar care nu se va mai lipi de mana si va putea fi intins in foaie subtire.
Se imparte aluatul, ca si umplutura in patru parti egale.
Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde patru foi subtiri, ce se vor umple cu merele calite.
Se portioneaza in felii groase de 2-3 degete, si bine ar fi sa se consume dupa cateva ore, pentru ca foaia sa se fragezeasca .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.