Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta rulata cu mere

Retete si gust
Cu o placinta cu mere nu veti da gres niciodata in fata copiilor. Umplutura dulce-acrisoara, foaia frageda si buna face din aceasta placinta desertul perfect.
mere
Placinta rulata cu mere

 Ingrediente pentru 4 foi ce se vor rula :

2 oua

9 linguri de zahar

9 linguri de ulei

11 linguri de lapte

1 praf de sare

1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet


Pentru umplut :

1.5 kg mere rase pe razatoarea mare

200 gr zahar

Scortisoara


Pentru ornat :

Zahar pudra

Mod de preparare:

  • Merele rase se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand merele se vor gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca cu scortisoara.
  • Aluatul pentru cele patru foi se prepara astfel:
    Cele doua oua se freaca bine cu un praf de sare si cu cele 11 linguri de zahar, pana cand compozitia isi dubleaza volumul, isi schimba culoarea intr-un galben pal si zaharul este bine dizolvat, dupa care se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet.
    Dupa amalgamarea completa se adauga faina pana cand se va ajunge la un aluat moale, dar care nu se va mai lipi de mana si va putea fi intins in foaie subtire.

    Se imparte aluatul, ca si umplutura in patru parti egale.

    Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde patru foi subtiri, ce se vor umple cu merele calite.
  • Placintele se pun intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si merc in cuptorul incins, la un foc potrivit, pentru 30-40 min.
  • Dupa ce se coc si se rumenesc, placintele se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.

    Se portioneaza in felii groase de 2-3 degete, si bine ar fi sa se consume dupa cateva ore, pentru ca foaia sa se fragezeasca .
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!