Pateuri foarte
gustoase și apetisante, iar preparate din aluat opărit, au un
gust nemaipomenit și inconfundabil. Această rețetă este excelentă și nu
dă greș niciodată, aluatul opărit este foarte moale, elastic și în
timpul prăjirii nu se rupe. Nu ezitați și
încercați această rețetă uimitoare, veți rămâne foarte mulțumiți.
Pateu din aluat oparit |
Ingrediente:
-3.5 pahare de făină
-½ linguriță de sare
-1 pahar de apă clocotită
-100 g de unt
-1 ou
Ingrediente pentru umplutură
-500 g de pulpă de porc
-4-6 cepe
-sare și ienibahar – după gust
-ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
1. Aluatul. Pregătiți toate ingredientele necesare pentru prepararea aluatului opărit.
2. Amestecați într-un bol făina cernută și sarea, turnați un pahar de apă clocotită și amestecați repede cu o furculiță. Bateți ușor untul topit cu ou și adăugați-l imediat în masa de făină.
3. Frământați un aluat foarte moale și gingaș, acoperiți-l cu un prosop și preparați umplutura.
4. Umplutura. Dați carnea și ceapa curățită prin mașina de tocat, condimentați cu sare și ienibahar, amestecați bine. Umplutura pentru pateuri este gata.
5. Tăiați bucăți mici din aluat și întindeți-le cât mai subțire.
6. Puneți umplutura de carne pe o jumătate de aluat și acoperiți cu cealaltă jumătate. Lipiți bine marginile pateului.
7. Puneți pateul în tigaia încinsă cu ulei și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc. Pateurile preparate din aluat opărit sunt incredibil de delicioase, savurați-le cu plăcere alături de cei dragi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.