Următoarea rețetă îl satisface și
pe cel mai pretențios pofticios. Are toate ingredientele necesare
pentru a câștiga primul loc la categoria cu dulciuri delicioase, cum ar fi această prăjitură.
TORT CU PIERSICI |
Pentru pandișpan: 8 ouă, 8 linguri de
zahăr, 8 linguri de făină, un vârf de cuțit de sare, 3 plicuri zahăr
vanilat, 1 praf de copt, zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de vanilie: 6 ouă, 3 căni lapte, 6 linguri rase cu
zahăr, 5 linguri cu făină, jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri
de zahăr vanilat, 6-8 piersici
Pentru crema de brânză: 400 g brânză de vaci, 2 ouă, 2-3 linguri de zahăr esenţă de vanilie
Pentru ornat
300 g zahăr tos,nuci
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru crema de brânză. Pune la frigider până la ornarea tortului. Decojeşti piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul și mixezi până se întărește. Pui rând pe rând și gălbenușurile, amestecând ușor cu telul, de această dată. Adaugi zahărul vanilat, făina în ploaie și la sfârșit praful de copt stins în zeamă de lămâie. Dai la cuptor într-o tavă de tort 30-35 de minute.
Amesteci ingredientele pentru crema de brânză. Pune la frigider până la ornarea tortului. Decojeşti piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul și mixezi până se întărește. Pui rând pe rând și gălbenușurile, amestecând ușor cu telul, de această dată. Adaugi zahărul vanilat, făina în ploaie și la sfârșit praful de copt stins în zeamă de lămâie. Dai la cuptor într-o tavă de tort 30-35 de minute.
Lași pandișpanul să se răcească şi îl tai în două ca baza să fie mai subţire.
Prepari crema de vanilie astfel: amesteci ouăle cu zahărul, adaugi
făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugi treptat
laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc mic şi amesteci
încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. O lași să se răcească.Montezi tortul astfel: pui blatul subţire pe un platou întins, adaugi crema de brânză, acoperi cu celălalt blat. Pui piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugi crema de vanilie. Nivelezi bine şi ungi în acelaşi timp şi marginile tortului. Pui zahărul pe foc la caramelizat şi adaugi o lingură de apă. Amesteci până ce se topeşte tot zahărul şi pui imediat glazura peste tort. Presari nuci mărunţite pe marginea tortului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.