Bogată şi impunătoare, bucătăria din Ardeal, nu se joacă atunci când vine vorba de
mâncare, de aici şi abundenţa de ingrediente puternice, condimente
tari şi sosuri onctuoase. Vă recomandă să le preparați, snitele de varza.
SNITELE DE VARZA |
Ingrediente:
800 g varză albă
3 ouă
¼ linguriță boia
2 ramuri busuioc verde
sare, piper, după gust
făină
ulei, pentru prăjit
salată mixtă
dressing de iaurt
Mod de preparare:Cureți varza de frunzele exterioare, o tai în sferturi, apoi în felii groase de un cm, cu tot cu cotor, pentru ca foile să nu se desprindă. Bați ouăle cu sare, piper, boia şi cu busuiocul tăiat mărunt. Dai fiecare felie de varză prin făină, apoi prin ou. Repeți operația încă o dată.
Prăjeşti şnițelele de varză în baie de ulei, până devin rumene. Le scoți pe şervețele absorbante.
Le serveşti pe un pat de salată mixtă si cu un dressing de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.