Reteta veche din Crisana “Smaren bucovinean” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19 si se foloseste si azi. Un fel de desert, langosi/clatite pufos cu sirop de zmeura, foarte gusros.
SMAREN BUCOVINEAN |
Ingrediente:
· 450 gr faina
· 50 gr unt
· 180 ml ulei
· sare
· 6 oua
· 50 gr unt
· 180 ml ulei
· sare
· 6 oua
· 100 gr zahar
· 700 ml lapte
· 225 ml sirop de zmeura
Mod de preparare:· 700 ml lapte
· 225 ml sirop de zmeura
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.