Aceasta rulada de curcan în sos de mere, a stat pe masa dintre ani si s-a
bucurat de un succes remarcabil. Daca vreti sa va impresionati
prietenii, cu aceasta rulada veti culege sigur laude, iar prietenii si sotiile lor, va
vor cere cu siguranta reteta.
Ruladă de curcan în sos de mere |
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de curcan
- 1 kg mere
- 2-3 crengute cimbru
- 1 crenguta rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- sare de mare
- piper
- 3-4 cartofi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ardei capia
Mod De Preparare:
1. Se dezosează pulpa de curcan, se trece printr-un jet de apă şi se pune să se înăbuşe câteva minute, până se pătrunde.
3. Separat, se curăţă merele de coajă, de sâmburi, se spală şi se taie felii potrivite. Feliile se pun în tavă, de jur împrejurul ruladei, alternând cu felii de cartofi. Se presară rozmarin, un praf de sare şi un praf de piper negru, se adaugă o căniţă de apă şi se bagă în cuptorul încins.
4. Între timp, se coc ardeii pe plita încinsă, se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie fâşii subţiri. Fâşiile se pun în tavă cu câteva minute înainte de a o scoate. Rulada de curcan se serveşte ornată cu cimbru şi rozmarin, alături de merele caramelizate şi cartofii copţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.