Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

KETCHUP DE CASA

Retete si gust
Imi place foarte mult pizza, insa ca o pizza sa aiba un gust bun trebuie sa fie insotita si de un ketchup perfect de casa asa cum imi place mie pe care sa-l folosesc la tot felul de macaruri, legume, pizza, paste, cartofi prajiti si diferite carnuri. Reteta de mai jos de ketchup este o combinatie intre ce mi-a mai trecut mie prin minte, insa va asigura ca o sa iasa o minunatie.
SOS
KETCHUP DE CASA

Ingrediente:

  • 2,5 kg rosii
  • 1 kg ardei kapia
  • 4 cepe rosii
  • 5-6 ardei bulgaresti 
  • 1 ardei iute verde
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura tarhon
  • 1/2 lingura rozmarin
  • 1/2 lingura piper si boabe de mustar macinate
  • 4-5 frunze de telin
  • 4-5 frunzei foi de dafin
  • 50 ml otet de mere
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Rosiile se spala bine se curata de codite si partea verde si se toaca bucatele.


Ardeii se pun intr-o tava la copt la cuptor.Intr-o oala mare se paseaza cu un blender rosiile pana devin pasta. Ceapa se toaca julien si se pune la calit pana prinde o culoare aurie

Cand ardeii s-au copt, se scot din coptor, se lasa cateva minute la racita si apoi se curata de pielita


Ardeiul bulgaresc si cel iute se toaca feliute.
In oala in care este sucul de rosii se adauga ceapa calita, ardeiul copt si toate ingredientele de mai sus mai putin foile de dafin. Usturoiul se adauga pisat, sau spart cu lama cutitului si taiata subtire.

Se paseaza din nou cu blender bine bine, se gusta si dupa preferinte se mai poate adauga sare sau zahar.

Nu sarati/indulciti foarte tare de la inceput deoarece acestea vor avea un gust mult mai proeminent dupa fierbere. Se pune oala la fiert cu frunzele de dafin.

Se tine pe foc si se mesteca destul de des pana cand scade aproape de jumatate din cantitate si ketchup-ul devine mai gros.

Cand s-a ingrosat se trage de foc si se lasa 5-10 min la racit. Se paseaza din nou cu belnder-ul.

Se trage in sticulete spalate bine si uscate. Pentru sterilizare eu le pun la fiert intr-o oala cu carpe pe langa pentru vreo 60 de min, apoi le lasa sa se raceasca treptat si se pun in camara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!