Aveti invitati de Revelion, vreti sa-i dati gata si nu stiti ce sa
pregatiti pentru masa festiva? Va oferim noi cateva idei, cu tot cu
retete. Traditionale exotice.
Cotlet de porc umplut cu masline |
Ingrediente:
1/2 kg cotlet de porc
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde
2 rosii
Pentru umpltura:
50 g sunca
1 ceapa
1 catel de usturoi
250 g carne tocata de porc
1 ou
50 g paine
boia, sare, piper
10 masline fara samburi
Mod de preparare:
1.Faci o deschizatura in cotlet pentru umplutura.
2.Tai sunca, ceapa, usturoiul, marunt si le amesteci cu carnea tocata, oul, painea, adaugi si maslinele si condimentezi dupa gust.
3.Umpli cotletul cu aceasta umplutura si cosi bine cu ata.
4.Intr-o tava pui cotletul la prajit, pe toate partile.
5.Cand e gata prajit, pui ceapa, ardeiul si rosiile taiate foarte fin.
6.Acoperi cu folie de aluminiu si lasi la foc minim 60-70 de minute dar, la jumatatea timpului, trebuie sa intorci cotletul.
7.Scoti cotletul si il mentii cald, pe o sursa de caldura.
8.In sosul ramas in tava de la cotlet, pui smantana si faci un sos.
9.Inainte de a servi cotletul, scoti ata, tai cotletul felii si le pui intr-o tava.
10.Pui sosul intr-o sosiera.
11.Poti insoti cotletul de o garnitura cu orez.
12.Daca vrei, poti uda din cand in cand cotletul cu vin, pentru a se fragezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.