Un condiment pentru pui nou, un sos nou. Nici nu stiu care din cele doua mi-a placut mai mult.
FRIGARUI DE PUI CU SOS DE MASLINE SI TELEMEA |
Ingrediente:
500 gr pulpe de pui superioare dezosate
2 linguri rase iaurt
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare
2 linguri rase iaurt
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare
Condiment pentru pui
1 lingura piper negru macinat
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita boia
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita boia
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
Sos de masline si telemea
50 gr masline verzi fara samburi
50 gr telemea cremoasa de oaie
1 ardei semi-iute
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru
50 gr telemea cremoasa de oaie
1 ardei semi-iute
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru
Portii: 2
Mod de preparare:
- Se amesteca ingredientele pentru condiment. Va rezulta mai mult condiment decat e nevoie in aceasta reteta, se va pastra intr-un borcan.
- Se taie fiecare pulpa in 3-4 bucat.
- Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, sucul de lamaie, 1/2 lingura din condimentul preparat la pct. 1 si sare. Se adauga 3-4 linguri de apa, doar cat amestecul sa nu fie pastos, sa fie mai fluid ca sa nu se incleieze pe carne.
- Se adauga puiul in marinata si se amesteca bine. Se lasa la marinat minim 1 ora.
- Se insira bucatile de pui pe frigarui cu 4-5 bucati pe fiecare frigaruie metalica.
- Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare, fara adaos de grasime. Cand tigaia e gata, se da focul la mediu spre mic si se adauga frigarui, la distanta unele de altele ca sa nu le inghesuiti. Se prajesc aprox. 4 minute pe fiecare parte, pana sunt fain rumenite si apoi inca 30 secunde pe laterale.
- Pe masura ce sunt gata, se scot frigaruile pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.
- Se lasa sa stea cateva minute, pana atunci se pregateste sosul.
- Se toaca maslinele in jumatate pe lungime si apoi semi rondele. Se adauga patrunjelul si ardeiul tocate marunt. Se adauga adauga uleiul de masline si se amesteca. Se sfarma telemeaua si se adauga piper negru. Se amesteca iar.
- Se servesc frigaruile calde cu sos si lipie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.