Un preparat pe
cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de rosii
este considerat sosul ideal pentru platouri asortate cu brânzeturi maturate sau alte aperitive sau gustări.
DULCEATA DE ROSII |
- 350 g roșii cherry
- 300 g zahăr
- zeama de la ½ lămâie
- fulgi de chili, cardamom, piper dupa preferinta
Apoi am tăiat toate roșiile in jumătăți.
Am mutat roșiile într-un vas cu capac si am turnat peste ele tot zahărul. Am stors și zeama de la 1/2 de lămâie. Am pus capacul, am scuturat bine si am lăsat roșiile asa, la rece, timp de 4 ore.
Am scurs roșiile într-o strecurătoare si am turnat sucul intr-o tigaie sau cratiță.
Am pus tigaia pe foc și am lăsat siropul la scăzut circa 5 minute. Dacă roșiile au fost mai seci și nu au lăsat suc suficient, puteți adăuga un pic de apă, dar foarte puțină. Tot acum se pot pune condimente: chili, ardei iute, cardamom, dupa preferinte.
Am pus și roșiile în siropul fierbinte de zahăr și le-am amestecat cu grija.
Apoi am repetat operațiunea de fierbere și de odihnă exact ca și mai sus.
Și încă odată – adică de 3 ori câte 2 minute. Siropul devine tot mai gros.
Acum consistența dulceții de roșii este deja cea dorită: roșiile au rămas întregi și siropul este foarte bine legat.
Dulceața de roșii se așează în borcane închise cu filet și apoi poate trece pe rafturile cămării.
Dulceața de roșii se potrivește bine alături de platouri asortate cu brânzeturi maturate sau alte aperitive sau gustări.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.