Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

DULCEATA DE ROSII

Retete si gust
Un preparat pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de rosii este considerat sosul ideal pentru platouri asortate cu brânzeturi maturate sau alte aperitive sau gustări.
rosii
DULCEATA DE ROSII
Ingrediente 
  • 350 g roșii cherry
  • 300 g zahăr
  • zeama de la ½ lămâie 
  • fulgi de chili, cardamom, piper dupa preferinta
  Mod de preparareAm spălat roșiile și le-am îndepărtat codițele. Eu am folosit roșii cherry mici, cu coaja foarte subțire.

Apoi am tăiat toate roșiile in jumătăți.

Am mutat roșiile într-un vas cu capac si am turnat peste ele tot zahărul. Am stors și zeama de la 1/2 de lămâie. Am pus capacul, am scuturat bine si am lăsat roșiile asa, la rece, timp de 4 ore.
După 4 ore roșiile au lăsat suficienta zeamă și zahărul s-a și dizolvat în mare parte.

Am scurs roșiile într-o strecurătoare si am turnat sucul intr-o tigaie sau cratiță.

Am pus tigaia pe foc și am lăsat siropul la scăzut circa 5 minute. Dacă roșiile au fost mai seci și nu au lăsat suc suficient, puteți adăuga un pic de apă, dar foarte puțină. Tot acum se pot pune condimente: chili, ardei iute, cardamom, dupa preferinte.

Am pus și roșiile în siropul fierbinte de zahăr și le-am amestecat cu grija.

Am lăsat tigaia pe foc 2 minute, cronometrate după ce dulceața de roșii a început să fiarbă. Am tras tigaia de pe foc și am acoperit-o cu o cârpă udă. Am lăsat-o așa până s-a răcit.

Apoi am repetat operațiunea de fierbere și de odihnă exact ca și mai sus.

Și încă odată – adică de 3 ori câte 2 minute. Siropul devine tot mai gros.

Acum consistența dulceții de roșii este deja cea dorită: roșiile au rămas întregi și siropul este foarte bine legat.



Dulceața de roșii se așează în borcane închise cu filet și apoi poate trece pe rafturile cămării.

Dulceața de roșii se potrivește bine alături de platouri asortate cu brânzeturi maturate sau alte aperitive sau gustări.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!