Serile semi-reci de toamnă ne duc cu gîndul la deserturi calde şi aromate. Cea mai simpla
reteta de prajitura, este - un deliciu de sezon, extrem de usor de
preparat si foarte delicioasa - prajitura cu prune si scortisoare.
PRAJITURA CU PRUNE SI SCORTISOARE |
Ingrediente:
– 1 kg prune
– 4 oua
– 250 g zahar
– 5 linguri ulei
– 300 g faina
– 150 g iaurt
– 2 plicuri zahar vanilat
– scortisoara
– coaja de lamaie
– 1 kg prune
– 4 oua
– 250 g zahar
– 5 linguri ulei
– 300 g faina
– 150 g iaurt
– 2 plicuri zahar vanilat
– scortisoara
– coaja de lamaie
– 2 lingurite praf de copt stins in zeama de lamaie Mod de preparare:
Se spala prunele, se desfac de samburi si se taie in sferturi. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul.Se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spuma.
Se adauga uleiul, faina, iaurtul, coaja de lamaie, vanilia si praful de copt. Se amesteca pana se omogenizeaza.
In tava mare a aragazului, unsa si tapetata cu faina se toarna aluatul - de consistenta smantanei - si deasupra se pun prunele una langa alta. Se presara scortisoara si se da la cuptorul incins pentru 40 minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste se pudreaza prajitura cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.