Paste tricolore
cu sos de carne este o reteta usor de preparat, potrivita pentru
intreaga familie! Paste tricolore cu sos de carne o reteta economica!
PASTE CU CARNE |
Ingrediente:
- 500g paste tricolore
- 700g carne de vita macra, tocata
- 3 linguri ulei de masline
- o ceapa alba, tocata fin
- 4-5 catei de usturoi, trecuti prin presa
- 450ml bulion
- 200ml apa
- 3 linguri pasta concentrata de rosii
- 3 linguri zahar tos/brun
- 2 linguri oregano uscat
- 2 linguri busuioc uscat
- 2 linguri praf de usturoi
- 2 linguri fulgi de ceapa
- o lingurita rozmarin uscat
- o lingurita cimbru uscat
- o lingura otet balsamic
- sare si piper dupa gust
Mod de prparare: Intr-o tigaie incapatoare, calim in ulei de masline ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul trecut prin presa si il calim cateva secunde impreuna cu ceapa. Trebuie sa avem grija sa nu se arde. Usturoiul devine amar cand e rumenit. Adaugam carnea de vita, o amestecam bine cu lingura, pentru a rupe bucatile mari. Rumenim carnea de vita pana isi schimba total culoarea. Punem restul ingredientelor. Amestecam bine. Lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, cel putin 2-3 ore. Amestecam din cand in cand. La final trebuie sa avem un sos cremos, dens, plin de arome.
Cand sosul este pe final, fierbem pastele tricolore dupa instructiunile de pe ambalaj. Pentru fiecare persoana calculcam 80-100g paste. Pentru fiecare 100g paste uscate, punem la fiert 1 litru de apa. Astfel, intr-o oala mare punem la fiert 5 litri de apa. Cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele 8 minute, pana sunt al dente. Le scurgem din apa in care au fiert, fara a le clati. Amidonul de pe paste ajuta sosul de carne sa se lege mai bine de acestea.
Amestecam foarte bine.
Daca aveti la indemana un pumn plin de parmesan proaspat razuit, faceti bine si puneti-l peste paste. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.