Reteta de clatite cu ciuperci si smantana este delicioasa, iar modul de preparare nu e foarte greu.
Merita sa incercati si voi clatite cu ciuperci si smantana.
Merita sa incercati si voi clatite cu ciuperci si smantana.
CLATITE CU CIUPERCI SI SMANTANA |
Ingrediente
250 g faina
2 oua
400 ml lapte
75 ml ulei
250 g ciuperci proaspete
100 g ceapa
50 g unt
25 g marar verde
100 g smantana
50 ml vin alb
10 g sare
Mod de preparare
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata,
se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala
si se taie marunt. Faina se cerne.
Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa
ciupercile si ceapa. Se adauga vin, marar si sare. Se ia deoparte si
se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.
Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza,
intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o
tava si se dau la cuptor 5 minute.
Se servesc calde, cu smantana deasupra.
Incercati si voi Clatite cu ciuperci si smantana.
Pofta buna si va astept si pe pagina de facebook Retete si gust
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.