Sfecla roşie este leguma de top ca gust și calități nutritive, aşa că
aceasta nu ar trebui să lipsească din meniu. Este
accesibilă, iar prepararea ei este simplă.
SALATA DE SFECLA ROSIE CU USTUROI |
Ingrediente
2 sfecle rosii
2 linguri ulei de masline
1/2 lamaie
1 catel usturoi
1/4 legatura patrunjel
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
2 linguri ulei de masline
1/2 lamaie
1 catel usturoi
1/4 legatura patrunjel
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
Mod de preparare
- Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
- Se striveste usturoiul. Se stropeste cu o lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
- Se presara sfecla cu sare, piper, chili si chimion. Se amesteca usor.
- Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
- Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
- Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara. Serveste cu pureu si cotlet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.