Sfecla roşie este leguma de top ca gust și calități nutritive, aşa că
aceasta nu ar trebui să lipsească din meniu. Este
accesibilă, iar prepararea ei este simplă.
![]() |
SALATA DE SFECLA ROSIE CU USTUROI |
Ingrediente
2 sfecle rosii
2 linguri ulei de masline
1/2 lamaie
1 catel usturoi
1/4 legatura patrunjel
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
2 linguri ulei de masline
1/2 lamaie
1 catel usturoi
1/4 legatura patrunjel
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
Mod de preparare
- Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
- Se striveste usturoiul. Se stropeste cu o lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
- Se presara sfecla cu sare, piper, chili si chimion. Se amesteca usor.
- Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
- Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
- Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara. Serveste cu pureu si cotlet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.