O rețetă rafinată, dar cu ingrediente și gust accesibile
tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, cu un sos pe care îl vei trece în
topul preferințelor tale garantat!
PUI IN SOS DE VIN |
Ingrediente
- 1,2 kg pui
- 1 ceapă
- 150 g bacon
- 4 căţei usturoi tocați
- 500 ml vin alb sec
- 250 ml supă de pui
- 180 ml smântână de gătit
- sare, cimbru și piper după gust
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt tocat
Mod De Preparare
Asezonează bucățile de pui și prăjește-le într-o tigaie mare până se rumenesc ușor.- Scoate puiul, prăjește ceapa tocată și usturoiul 3 minute, apoi adaugă și baconul tăiat mărunt.
- Adaugă vinul, adu la fierbere, amestecându-l cu o spatulă cu sosul deja existent în tigaie. Lasă încă 2 minute pe foc.
- Adaugă supa de pui, cimbrul și pune puiul la loc în tigaie. Acoperă și dă tigaia la cuptor 1 oră. După 1 oră scoate capacul și mai lasă 15 minute, să facă puiul crustă crocantă.
- Scoate puiul sau dă-l într-o parte. Adaugă smântâna în sos, amestecă bine. Gustă și asezonează cu extra sare și piper.
- Decorează cu pătrunjelul tocat și servește alături de niște garnituri delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.