O rețetă rafinată, dar cu ingrediente și gust accesibile
tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, cu un sos pe care îl vei trece în
topul preferințelor tale garantat!
![]() |
PUI IN SOS DE VIN |
Ingrediente
- 1,2 kg pui
- 1 ceapă
- 150 g bacon
- 4 căţei usturoi tocați
- 500 ml vin alb sec
- 250 ml supă de pui
- 180 ml smântână de gătit
- sare, cimbru și piper după gust
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt tocat
Mod De Preparare
Asezonează bucățile de pui și prăjește-le într-o tigaie mare până se rumenesc ușor.- Scoate puiul, prăjește ceapa tocată și usturoiul 3 minute, apoi adaugă și baconul tăiat mărunt.
- Adaugă vinul, adu la fierbere, amestecându-l cu o spatulă cu sosul deja existent în tigaie. Lasă încă 2 minute pe foc.
- Adaugă supa de pui, cimbrul și pune puiul la loc în tigaie. Acoperă și dă tigaia la cuptor 1 oră. După 1 oră scoate capacul și mai lasă 15 minute, să facă puiul crustă crocantă.
- Scoate puiul sau dă-l într-o parte. Adaugă smântâna în sos, amestecă bine. Gustă și asezonează cu extra sare și piper.
- Decorează cu pătrunjelul tocat și servește alături de niște garnituri delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.