Daca va plac chiftelele la cuptor, va recomand cu mare drag aceasta reteta de chiftele. Gustul lor nu este singurul aspect care ar trebui sa te preocupe. Uite cum ii poti servi chiftelutele.
CHIFTELE LA CUPTOR CU PARMEZAN |
Ingrediente
750 gr carne tocata mixta
1 ceapa mai mica
2 catei usturoi
100 gr miez de paine
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 lingurita cu varf tarhon tocat)
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cu varf sare
1 ceapa mai mica
2 catei usturoi
100 gr miez de paine
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 lingurita cu varf tarhon tocat)
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cu varf sare
Bucati: 28
Mod de preparare
- Carnea mixsta se tin la congelator cu 1-2 ore inainte de a le tocat inca o data. Se trec apoi inca o data prin masina de tocat carne.
- Intr-un bol puneti miezul de paine rupt in bucatele si turnati laptele peste el. Lasati sa stea pana e nevoie de el.
- In alt bol tocati ceapa cubulete marunte si presarati putin sare. Lasati sa stea pana e nevoie de ea.
- Intr-un bol incapator puneti carnea tocata, verdeturile tocate, usturoiul strivit, coaja de lamaie razuita, parmezanul ras, sarea si piperul. Adaugati miezul inmuiat, nu-l stoarceti deloc si ceapa stoarsa bine de sucul care-l lasa. Amestecati foarte usor cu o lingura toate acestea, doar cat sa se imprastie egal in bol.
- Treceti tot continutul bolului inca o data prin masina de carne. Acum toate elementele din chiftele se vor combina bine. Va rezulta o pasta uniforma.
- Din compozitia de carne formati bile de dimensiunea unei nuci. Cand ati terminat de format toate chiftelele, ungeti-va palmele cu putin ulei si rulati chiftelele inca o data intre palme. Va ungeti mainile cu ulei tot la 5-6 chiftele. Asezati chiftelele unse in tava tapetata cu hartie de copt, fara a le inghesui.
- Coaceti chiftelele la 250C timp de 10 minute. Chiftelele vor fi palide dupa acest timp. Mutati cuptorul pe grill si mai lasati pana chiftelele se rumenesc placut.
- Chiftelele sunt mai bune caldute, dar sunt bune si la temperatura camerei. Se pot reincalzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.