Pregateste o mancare satioasa si bogata in maxim 60 de minute! Ostropel de pui in sos cremos poate fi servit cu paste, cartofi, mamaliga sau pe pat de
orez.
OSTROPEL DE PUI |
Ingrediente
500 gr carne de pui - pulpe inferioare
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 3
Mod de preparare
- Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte.
- Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit, cu capac, inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
- In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
- Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici, cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
- Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.