Clătitele sunt umplute cu un sos de
smântână, maioneză, usturoi și verdeață, ce oferă clătitelor un gust
deosebit, foarte aromat și ușor picant. Va propun, prin urmare, o reteta usor de facut.
CLATITE CU DOVLACEI |
— 1 dovlecel
— 1 ou
— 1 pahar de lapte
— ⅔ pahar de făină
— ½ linguriță de sare
— piper negru măcinat
— ulei
Ingrediente pentru umplutură
— 2 linguri de maioneza
— 2 linguri de smântână
— 3 căței de usturoi
— mărar proaspă
Mod de preparare
1. Spălați dovlecelul, curățați-l și dați-l prin răzătoare mică.
2. Adăugați oul, sarea și piperul, amestecați.
3. Turnați laptele și amestecați. Presărați treptat faina.
4. Trebuie să obțineți un aluat lichid pentru clătite. Dacă veți obține un aluat prea dens, clătitele vor fi groase și se vor rupe în timpul rulării.
5. Prăjiți clătitele într-o tigaie cu puțin ulei la foc mediu. Prăjiți clătitele pe ambele părți până se vor rumeni.
6. Umplutura: amestecați maioneza, smântâna, mărarul tocat mărunt și usturoiul dat prin presă.
7. Ungeți clătitele cu un strat subțire de umplutură și rulați-le.
8. Clătitele de dovlecei sunt gata, sunt foarte gustoase și aromate!
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.