Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PROFITEROL CROCANT

Retete si gust
Este un desert delicios format din profiteroluri crocante umplute cu cremă și lipite cu zahăr ars.Dupa ce au capatat o crusta frumoasa, aramie, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Este un desert realizat prin stivuirea profiteroluri de vanilie, intr-o forma conica si lipirea acestora impreuna cu caramel.
crocant
PROFITEROL CROCANT

Ingrediente

  • 16 linguri unt moale
  • 1 fiola vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 3/4 ceasca zahar alb
  • 2 cesti lapte
Pentru crema
  • 9 oua
  • 2 cesti faina
  • 1 praf sare
  • 12 linguri unt
Pentru caramel
  • 4 cesti zahar

    Mod De Preparare

    Încinge cuptorul la 200 de grade. Amestecă untul, sarea şi o ceaşcă şi jumătate de apă şi fierbe la foc iute. Adaugă făina toată deodată, după ce ai dat vasul deoparte. Amestecă viguros, până ce aluatul se desface uşor de pe vas, circa 2 minute. Pune vasul pe fc şi amestecă aluatul cu o lingură de lemn, circa 2 minute. Incorporează ouăle, unul câte unul, după ce aluatul s-a răcit puţin.
    Fă gogoşele din aluat cu o lingură umezită. Pune-le la cuptor într-o tavă, pe hârtie de copt. Gogoşelele se ţin la foc iute circa 10 minute, apoi încă 15 minute la foc mic.
    Amestecă o ceaşcă de lapte şi zahărul pentru umplutură pe foc. Separat, amestecă restul de lapte cu amidonul şi gălbenuşurile. Amestecă fără oprire şi toarnă jumătate din laptele dulce fierbinte peste laptele rece. Puen amestecul pe foc şi lasă să scadă puţin. Adaugă vanilia şi dă la rece.
    Amestecă untul cu mixerul până devine pufos, apoi adaugă laptele gros de la rece, menţinând mixerul al viteză medie, circa 4 minute. Umple gogoselele, pune crema de unt şi vanilie într-o piramida.
    Pentru caramel, pune 2 ceşti de zahăr şi ½ ceaşcă de apă pe foc şi amestecă până obţii un caramel frumos şi aromat.
    Toarnă caramel peste gogoşele, sau înmoaie fiecare biluţă umplută cu crema caramel şi ornează cu decoraţiuni, într-o piramidă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!