De multă vreme mi-e poftă de rețeta asta. Cu mult timp în urmă, am
vrut sa v-o arat. N-a fost timp sau n-am avut spor s-o
încerc. Până aseară, când am avut chef, Și am zis că e un bun moment s-o încerc. N-am respectat
rețeta inițială întocmai, dar a fost suficient de bun cât să am curaj să
v-o arăt.
CARNE DE PORC LA GRATAR |
Ingrediente
Pentru marinată
- 3 bucăți de carne de porc, tăiate fâșii lungi
- 2 linguri sos de soia
- 2 căței de usturoi pisați
- 1 conservă lapte de cocos
- 1/2 linguriță chimion
- 1/2 linguriță coriandru
- 1/3 linguriță ghimbir
Pentru sosul
- 2 linguri cu vârf unt de arahide
- 1-2 lingurițe pudră de chilli
- 1 lingură sos de pește
- 1/2 conservă lapte de cocos
- 1 lingură rasă zahăr brun
- 1/2 linguriță coriandru
- zeama de la o lămâie
Mod De Preparare
Pune în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și ține-le acolo 30 de minute, așa nu vor lua foc la gătit..
Într-un bol mare, pune parnea tăiata și amestecă-l (cu mâinile, e cel mai eficient) cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider, cel puțin 30 de minute.
Cât timp carnea se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul, dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn, o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroașa,
Nu-l lăsa să fiarbă, când atinge punctul de fierbere, dă focul mic și amestecă până când se îngroașă. Oprește focul, încorporează și zeama de lămâie. Scoate bețigașele pentru frigărui din apă, scutură-le de ea și înfige bucățile de carne pe ele. Pe un grătar, prăjește -le 8-10 minute sau până când simți tu că s-au pătruns. Daca nrei, presarat deasupra, coriandru si fulgi de chilli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.