O reteta rapida si gustoasa: rasol din peste. Este extraordinar de gustos, se poate face
din orice fel de peste. O droaie de beneficii are
preparatul acesta.
RASOL DIN PESTE |
INGREDIENTE
-1 kg peste
-500 g cartofi egali ca marime
2-3 morcovi
-1 dovlecei, brocoli, conopida, ardei gras, telin, pastirnac
-sare, lamiie
-piper, ardei iute, cimbru, patrujel
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala, daca sunt mari se taie jumatati sau sferturi si se pun la fiert in apa cu sare, piper, ardei iute si cimbru.Se adauga imediat si morcovii intregi sau taiati jumatati, dupa 10 minute se adauga dovleceii. Se adauga treptat deoarece au timp diferit de fierbere legumele. Morcovul fierbe mai greu, dar noua ne place sa ramana usor all-dente, il pun odata sau imediat dupa cartofi. Dupa alte 5 minute, se adauga pestele eviscerat si spalat bine. Acum se adauga brocoli, conopida, ardei grasi, telina si pastirnacul, odata cu pestele, ca sa ramana usor all-dente, sa nu fie flescaite. Pestele fierbe repede, asa ca dupa 10 minute din momentul in care a dat in clocot, se verifica: se trage de o aripioara si daca iese foarte usor, pestele este gata. Oricum, nu se lasa la fiert mai mult de 15 minute.Se scoate pe platou pestele, se aseaza alaturi legumele, se poate presara cu putin piper proaspat macinat si se serveste alaturi de mamaliguta calda, mujdei de usturoi si lamiia. Ornati cu patrunjel. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.