Un aperitiv usor de facut, dar foarte gustos si de mare efect prin
combinatia de culori si texturi. O tarta sanatoasa si delicata,
parfumata cu cimbru.
TARTA CU MAMALIGA |
500g carne de porc cu grasime
3 linguri ulei + ulei pentru prajit ouale
100 g carnati
1 ceapa de marime medie
2 catei usturoi
100 g ciuperci
150 g telemea rasa
6 oua de prepelita
1/2 linguria paprika afumata
1/2 lingurita cimbru uscat
1 ardei iute mic
sare
piper
Pentru mamaliga:
250 g malai pentru mamaliga
1 l apa
1 lingurita sare
PREPARARE:Pregatim ingredientele la indemana si preincalzim cuptorul la 200°C.
Calim carnea taiata cuburi mici-medii pana incepe sa isi schimbe putin culoarea, adaugam carantii taiati felii si lasam la foc mic-mediu pana sunt pregatite, apoi le scoatem din tigaie si continuam sa calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt.
Adaugam ciupercile tocate, usturoiul pisat, cimbrul uscat, paprika, sare, piper si un ardei iute mic taiat pe jumatate si curatat de seminte. Calim 2 minute, adaugam carnea, carnatii si apa, punem un capac si lasam astfel 5 minute.
In acest timp pregatim mamaliga. Punem apa la fiert cu sare si adaugam malaiul. Amestecam constant si in 3 minute mamaliga este gata.
O turnam intr-o tava, nivelam usor, adaugam carnea cu carnati si lasam la cuptor in jur de 3 minute, timp in care radem branza si pregatim ouale de prepelita ochiuri.
Scoatem tarta din mamaliga cu carne, carnati si ciuperci, presaram branza rasa, punem ouale ochiuri si putem manca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.