Astazi va propun o reteta usor de facut, bulete din carne tocata cu cascaval si parmezan. O reteta simpla care poate fi considerata si aperitiv
dar si fel principal. ( gomboti - dar facut in altfel )
BULETE DE CARTOFI CU CARNE TOCATA |
Pentru bulete:
800 g cartofi
faina cat cuprinde (am pus 300g)
1 ou
3 linguri parmezan ras fin
sare
piper
800 g cartofi
faina cat cuprinde (am pus 300g)
1 ou
3 linguri parmezan ras fin
sare
piper
Pentru umplutura:
1 ceapa mica
1 morcov mic
200-250 g carne tocata in amestec (porc mai putin gras cu vita)
cateva picaturi tabasco
1 lingurita sos de soia
1 ceasca supa pui/legume/apa
1 lingura ulei de palmier
40 g cascaval ras
sare
piper
1 ceapa mica
1 morcov mic
200-250 g carne tocata in amestec (porc mai putin gras cu vita)
cateva picaturi tabasco
1 lingurita sos de soia
1 ceasca supa pui/legume/apa
1 lingura ulei de palmier
40 g cascaval ras
sare
piper
Pentru finisare:
2 oua
150 g pesmet
ulei pentru prajit
PREPARARE:2 oua
150 g pesmet
ulei pentru prajit
Punem cartofii curatati de coaja la fiert, ca pentru piure.
Cat timp acestia se fierb pregatim umplutura. Calim in ulei ceapa si morcovul, adaugam carnea si amestecam continuu pana aceasta isi schimba culoarea.
Adaugam ceasca de supa sau apa daca nu avem supa in casa, condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana se evapora lichidul. In acest momnet adaugam cateva picaturi de tabasco, sosul de soia si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Luam de pe foc si lasam sa raceasca. Dupa ce se va raci adaugam cascavalul ras.
Cartofii fierti ii scurgem de apa si pasam ca la piureul de cartofi. Adaugam sare, piper, parmezan si un ou si amestecam pana se omogenizeaza.
Incoproram faina treptat si amestecam cu mana. Vom sti ca este suficienta in momnetul in care nu se mai lipeste de maini.
Modelam buletele realizand o forma rotunda din aluat cu un diametru de aproximativ 7-8 cm. Punem la mijloc o lingurita cu varf din amestecul de carne cu cascaval apoi lipim aluatul bine. Dam buletele prin ouale batute, apoi le tavalim prin pesmet.
Prajim buletele de cartofi cu carne tocata in uleiul incins, la foc mediu, pana se rumenesc uniform.
Le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se racaesca, apoi le servim avand alaturi o salata sau un sos de rosii picant.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.