Tort de bezea cu lemon si capsune
|
Tort de bezea cu lemon si capsune
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 40 min
- Gătire:
- 25 min
- Gata în:
- 1 h, 5 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente lemon curd:
– 4 oua
– 150 g zahar
– 75 ml zeama de lamaie
– coaja rasa de la 2 lamai
– 75 g unt
– 3 foi gelatina
– 1 praf sare
Alte:
– 300g capsune
– 200g frisca usor indulcita
– 1/2 lingurita coaja de lime
Mod de preparare:
Foi bezea:
Albusurile (la temperatura camerei) si fara urma de galbenus se bat
intr-un vas perfect uscat si degresat cu zeama de lamaie. La inceput se
mixeaza la o viteza mica , apoi ceva mai mare. Zaharul se adauga cate putin . Compozitia trebuie sa se tina de paletele mixerului sau tel. La sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Din aceasta bezea se coc doua foi rotunde si cateva bezele mici pentru decor.
Reusita bezelelor sta in coacerea la o temperature joasa. Eu le-am copt in la 140 grade cam 10 min , iar apoi am micsorat temperatura la 120 grade si le-am mai lasat 40 min. Daca le lasati sa se raceasca in cuptor cu atat mai bine.
Lemon curd:
Ouale se bat bine cu zaharul, lamaia , coaja de lamaie si praful de
sare. Acest amestec se pune la bain marie si se amesteca continuu pana
se ingroasa. Operatiunea va dura vreo 13-16 minute. Cand crema s-a
racorit adaugam untul la temperature camerei iar apoi foile de gelatina
inmuiate ( foile de gelatina se pun intr-un castronel cu apa rece cateva
minute). Cand s-au inmuiat se scurg in pumn bine de apa si se adauga la
compozitia calda nu fierbinte).
Amestecam bine pana se omogenizeaza si dam crema la frigider. Cand crema este rece si bine legata putem asambla totul.
Capsunele se spala, se sterg bine in servete de hartie si se taie cubulete. Pastram cateva pentru décor.
Asamblare:
Cu grija luam o foaie de bezea si o asezam pe un platou neted. Peste
foaie punem crema lemon curd si capsunele tocate. Deasupra asezam
cealalta foaie de bezea.
Tortul il decoram cu moturi de frisca peste care aplicam bezele si capsune intregi.
Pentru ca acest tort de bezea sa fie perfect am adaugat putina coaja
de lime. Gustul puternic si parfumat potenteaza toate aromele adunate
laolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.