Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prajitura Revani – este un desert turcesc ce se
serveste cu nuca de cocos. Merge de
minune alaturi de un iaurt de baut.
Prajitura Revani |
- 4 oua
- 500 g faina
- 250 ml ulei
- 250 ml iaurt
- 250 g gris
- 250 g zahar
- 1 lamaie
- 1 plic praf de copt
- 5 cani de apa
- 750 g zahar
- nuca de cocos
Mod de preparare:
- Intr-o oala vom pune cinci cani de apa, 750 g de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca pana ce se obtine un sirop.
- Patru oua impreuna cu 250 g de zahar se bat pana ce se obtine o spuma. Treptat se adauga iaurtul, uleiul, grisul, faina, coaja de lamaine rasa si un pliculet de praf de copt.
- Compozitia astfel obtinuta sa toarna intr-o tava unsa cu ulei si cu hartie de copt.
- Tava se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu si se tine pana ce se rumeneste usor deasupra.
- Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie in forma dorita si deasupra se toarna siropul.
- Se poate servii cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.