Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Aici!
Dupa cum stiti nu exista saptamana fara sa avem una sau doua
preparate cu dulce. Preparatele cu dulce nu vor lipsi nici de pe masa
de sarbatori, ea va fi prezenta fie sub forma de aperitiv, fie fel
principal, dar este posibil sa apara si ca un delicios desert.
De aceasta data am pregatit branza in aluat de foietaj
combinat cu ciuperci. Dar mai multe veti afla in reteta. Va recomand sa incercati.
Aici! |
Branza in foiletaj |
Ingrediente:
4 linguri ulei de masline
1 lingura ceapa taiata marunt
1 cana ciuperci tocat marunt
1 lingura de Sherry
sare, piper dupa gust
2 bucati branza -1 bucata= 125 g)
1 foaie de foietaj decongelat
1 lingura ceapa taiata marunt
1 cana ciuperci tocat marunt
1 lingura de Sherry
sare, piper dupa gust
2 bucati branza -1 bucata= 125 g)
1 foaie de foietaj decongelat
Mod de preparare:
Punem uleiul intr-o tigaie la incins si calim pe ea ceapa taiata marunt pana devine translucida. Adaugam ciupercile taiate marunt si le calim mai departe circa 10 minute pana scade zeama. Adaugam lingura de Sherry si condimentam cu sare si piper. Lasam sa raceasca.Fiecare branza se taie in doua la mijloc si pe partea de jos punem din abundenta ciupercile calite. Acoperim cu partea de sus a branzei ciupercile si le impachetam in aluat de foietaj. Din foaia de foietaj se decupeaza doua patrate de 14 cm/ 14 cm, branza umpluta cu ciuperci se aseaza in mijlocul unui patrat si se impacheteaza strans in aluat inchizand bine capetele superioare.
Branza astfel pregatita se impacheteaza in folie alimentara si se pune la congelator pentru 30 minute. Pornim cuptorul sa se incalzeasca si dupa cele 30 de minute de stat la congelator punem pachetele cu branza in tava pe hartie de copt. Le ungem cu galbenus de ou. Le presaram cu putin patrunjel verde, piper proaspat macinat si le dam la copt.
Se coc la foc potrivit timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos. Se scot pe farfurii se crestaza si se servesc cu paine prajita.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.