Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de porc cu usturoi la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Piept de porc la cuptor – rețetă simplă de piept de porc cu os, feliat, coaste cu carne condimentate și gătite la cuptor. 
 
Aceste felii de piept de porc condimentate și făcute la cuptor vor fi senzaționale în sandwich, mai bune ca orice mezel.  Descoperiți rețeta întreagă mai jos.
Piept de porc cu usturoi la cuptor
Piept de porc cu usturoi la cuptor
Ingrediente:

Piept de porc 1,2 kg

Usturoi 1 căpățână

Rozmarin, Cimbru

Foi de dafin 3 buc

Zeama de la 2 lămâi

Sare

Ulei 2-3 linguri

Mod de preparare:

Noi am folosit o bucată de piept de porc de 1,2 Kg cu coaste.

Porționați pieptul de porc în bucăți de 2 cm grosime.

Așezați bucățile de piept de porc într-o tavă pentru cuptor.

Curățați o căpățână de usturoi. Tocați usturoiul mărunt.

Tăiați mărunt câteva crenguțe de rozmarin proaspăt.

Puneți într-un castron usturoiul mărunțit împreună cu o linguriță de sare.

Adăugați 30 ml de ulei. Amestecați.

Adăugați rozmarinul tocat.

Curățați câteva crenguțe de cimbru peste amestec.

Stoarceți zeama de la 2 lămâi.

Omogenizați compoziția.

Adăugați amestecul preparat peste pieptul de porc.

Acoperiți bine carnea cu sos pe toate părțile.

Acoperiți tava cu o folie de plastic.

Lăsați carnea la frigider să se macereze 1-2 ore.

Scoateți tava din frigider. Îndepărtați folia de plastic.

Adăugați 3 foi de dafin.

Acoperiți tava întâi cu o foaie de copt.

Deasupra acoperiți și sigilați cu folie de aluminiu.

Băgați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade Celsius.

Scoateți tava din cuptor. Îndepărtați foliile.

Băgați tava din nou la cuptor pentru 30 min la 200 grade Celsius.

După cele 30 de minute scoateți din cuptor și întoarceți bucățile de carne pe cealaltă parte.

Băgați din nou la cuptor la 200 grade Celsius încă 30 de minute sau până se rumenesc bine.

Scoateți din cuptor și serviți piept de porc cu usturoi și lămâie cu garnitură de cartofi și murături.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!