Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cu gust ușor picant, dar și dulce-acrișor, nu poate fi decât perfectă pentru o zi de post această mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi!

Mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi

Mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi

Ingrediente:


  • 750 gr păstăi de fasole galbenă, congelate
  • 1 ceapă galbenă de mărime medie
  • 1 fir de praz
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 morcov
  • 3 căței de usturoi
  • 450 ml suc de roșii
  • 1 crenguță de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare și piper, după gust
  • mărar și pătrunjel verde
  • 500 ml apă
  • 30 ml ulei

Mod de preparare:

Se pune un vas cu apă la fiert și puțină sare. Când atinge punctul de fierbere, se adaugă fasolea galbenă, congelată. 

Se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, nu mai mult.

Într-o tigaie adâncă, pe foc, se prepară sosul de roșii cu usturoi și legumele aferente. 

Se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocată solzișori, prazul și 2 căței de usturoi tocați rondele. se amestecă până se pătrund ușor, apoi se adaugă morcovul și păstârnacul date pe răzătoare. din nou se amestecă bine toate ingredientele până se întrepătrund gusturile, apoi se adaugă sosul de roșii. 

Se lasă sosul să fiarbă 10 minute, sau până devine mai consistent, adăugând și crenguța de cimbru și frunze de busuioc rupte. 

Se scurge fasolea galbenă și se adaugă în sosul de roșii, dar se mai completează și cu supa în care a fiert, atât cât să se mai dilueze sosul de roșii. 

Se mai lasă 6-7 minute la foc, timp în care se mai adaugă un cățel de usturoi răzuit și se potrivește gustul cu sare și piper. 

După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!