Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...
Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.ht

Dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, pentru a-ți fi mai ușor, noi ți-am pregătit câteva idei de mâncare pentru fiecare zi a săptămânii. Preparatele prezentate mai jos sunt foarte ușor de pregătit, însă rezultatele vor fi cu siguranță pe placul tuturor celor din familia ta. Iată cum îi poți surprinde pe cei dragi cu preparate noi și savuroase în fiecare zi a săptămânii.

7 idei de mâncare pentru fiecare zi a săptămânii

7 idei de mâncare pentru fiecare zi a săptămânii

Luni – Legume călite în suc propriu
Legume călite în suc propriu
Legume călite în suc propriu
 
După un weekend în care ai exagerat cu mesele copioase, aceste legume călite merg perfect lunea. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară.

Ingrediente:

  • 3 ardei capia
  • 3 ardei grași roșii
  • 3 ardei grași galbeni
  • 5 roșii
  • 6 ciuperci mari
  • 1-2 cepe roșii
  • 100 g măsline verzi (fără sâmburi)
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare

Mai întâi vom curăța și spăla toate legumele. Ceapa o curățăm și o tăiem solzișori. Îndepărtăm cotoarele ardeilor și pielița ciupercilor. Apoi, ciupercile le vom tăia felii, iar restul legumelor le tocăm în cubulețe potrivite.

Într-o tigaie punem la încins uleiul de măsline, iar peste acesta vom pune la călit ceapa, până când devine translucidă. Acum, adăugăm în tigaie și restul legumelor, potrivit totul de sare și piper, iar apoi lăsăm să se înmoaie, pentru aproximativ 20 de minute. Legumele călite se servesc fierbinți alături de o felie de pâine neagră.

Marți – Colțunași cu carne
Colțunași cu carne

Colțunași cu carne

În cea de-a doua zi a săptămânii poți pregăti această rețetă inedită de colțunași cu carne. Hai să vedem care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g smântână
  • 3 cepe
  • 500 g carne tocată (puteți folosi un amestec de porc cu vită)
  • 200 ml ulei
  • 200 g unt
  • piper negru măcinat
  • sare.

Mod de preparare

Punem făina într-un lighean se pune făina, iar apoi batem ouăle cu o linguriță de sare. Se adaugă câte puțină apă, până obținem un aluat care nu se lipește de mâini, pe care îl vom împărți în două bile. Lăsăm apoi aluatul să se odihnească pentru 10 – 15 minute.

Între timp vom da carnea prin mașina de tocat împreună cu o ceapă. Adăugăm în compoziție o linguriță de sare, piper după gust și 2 ouă, după care amestecăm bine toate ingredientele.

Mai frământăm încă o dată bilele de aluat și le mai lăsăm 10 minute. Întindem cele două bile de aluat, până obținem o foaie de aproximativ 1,5 mm grosime. Cu ajutorul unui păhărel, facem forme din aluat, iar în mijlocul fiecăreia punem puțină compoziție de carne. Lipim marginile aluatului, formând un semicerc, iar apoi apăsăm bine pe acestea ca să nu se dezlipească la fiert.

Presărăm puțină făină pe masă și așezăm colțunașii. După ce am terminat de făcut toți colțunașii, tocăm cele 2 cepe și le călim în ulei. Când acestea s-au rumenit bine, adaugă untul și oprim focul.

Într-o oală mare se pune apă la fiert și 1 lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem ușor colțunașii, având grijă să nu fie prea mulți, deoarece aceștia trebuie să aibă loc. Când apa dă din nou în clocot, dăm focul la mic și lăsăm să mai fiarbă aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, ca să nu se lipească colțunașii.

Scoatem colțunașii și îi lăsăm să se scurgă. Apoi vom pune peste ceapă călită și ulei din tigaie. Colțunașii pot fi serviți fierbinți cu smântână și presărați cu sare și piper.

Miercuri – Pulpe cu usturoi
Pulpe cu usturoi

Pulpe cu usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe inferioare
  • 80 ml ulei
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare și piper.

Mod de preparare

Pentru început, vom spăla pulpele și le așezăm într-o tavă unsă cu ulei. Stropim acum pulpele din tavă cu zeama de la jumătate de lămâi, condimentăm cu sare și piper și dăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru aproximativ 15 minute.

Între timp, zdrobim usturoiul și îl amestecăm cu puțină apă. După ce s-au scurs cele 15 minute, scoatem tava din cuptor și ungem pulpele cu sosul format în tavă, iar apoi cu mujdeiul de usturoi. Dăm apoi din nou tava la cuptor la foc mic până când pulpele se rumenesc frumos. Din când în când mai stropim pulpele cu sos din tavă. Când acestea s-au făcut, le scoatem pe o farfurie și le stropim cu zeama de la cealaltă jumătate de lămâie.

Joi – Minestrone
Minestrone

Minestrone

Ingrediente:

  • 150 g fasole boabe
  • 100 g păstăi
  • 300 ml suc de roșii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper.
Mod de preparare

Cu o seară înainte punem fasolea boabe în apă și o lăsăm peste noapte. Apoi, spălăm bine fasolea și o punem la fiert într-o oală cu 2 l de apă.

Într-o tigaie încingem 4 linguri de ulei în care vom căli morcovii și cepele tocate mărunt. Atunci când fasolea este aproape fiartă, adăugăm legumele călite, păstăile și roșiile decojite și tocate mărunt. După ce au fiert toate legumele, turnăm sucul de roșii, potrivim de sare și piper și mai lăsăm să dea un clocot.

Vineri – Cod umplut
Cod umplut

Cod umplut

Iată că ajungem la final de săptămână, iar pentru ziua de vineri avem o rețetă de cod umplut cu spanac. Hai să vedem ce ne trebuie pentru acest preparat și cum se face.

Ingrediente:

  • 2 bucăți cod
  • 500 g spanac
  • 3 cepe
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare

Spălăm bine frunzele de spanac. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, după care o vom pune la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă, adăugăm în tigaie și frunzele de spanac și lăsăm să se gătească pentru circa 3 minute, până se înmoaie.

Spălăm cei doi pești și îi tăiem în două, iar apoi îi presărăm cu sare și piper. Umplem apoi codul cu amestecul de ceapă și spanac, după care îl prăjim în ulei încins. După ce i-am prăjit, îi scoatem pe farfurii și îi servim stropiți cu lămâie.

Sâmbătă – Mâncare de mazăre cu legume
Mâncare de mazăre cu legume

Mâncare de mazăre cu legume

Ingrediente:

  • 500 g mazăre boabe
  • 200 ml  supă de legume (sau apă)
  • 2 morcovi
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia
  • ulei
  • sare și piper
  • crutoane pentru servit.

Mod de preparare

Spălăm și curățăm toate legumele. Ceapa, morcovul și ardeiul le tăiem mărunt, iar roșiile le opărim și le decojim. Încingem într-o tigaie 3 linguri de ulei, în care vom căli legumele. Potrivim apoi de sare și piper, adăugăm supa, iar când aceasta dă în clocot punem și mazărea boabe. Fierbem totul la foc mic, până când mazărea este fiartă. Acest preparat se servește cu crutoane.

Dumineca - Porc picant
Porc picant

Porc picant

Această rețetă de porc picant este perfectă pentru o zi de duminică. Nu ai nevoie decât de doar câteva ingrediente, iar în aproximativ o oră vei avea o mâncare delicioasă.

Ingrediente:

  • 500 g cotlet de porc
  • 150 ml suc de roșii
  • 5 roșii
  • 2 morcovi
  • ulei de măsline
  • praf de curry
  • sare și piper.

Mod de preparare

Cotelele de porc le spălăm și le tăiem fâșii subțiri. Opărim roșiile, le curățăm și le tocăm mărunt. Morcovii îi spălăm și curățăm, apoi îi dăm prin răzătoarea mare.

Într-o tigaie, încingem patru linguri de ulei de măsline, în care vom căli legumele pentru aproximativ 3 minute. Apoi, vom pune în tigaie și fâșiile de carne și le lăsăm și pe acestea să se călească puțin, iar apoi turnăm sucul de roșii. Condimentăm totul cu sare, piper și un praf de curry, după care lăsăm să fiarbă pentru cel puțin 60 de minute, la foc mediu.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!