Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Foarte gustoase prepelitele, foarte gustoasa si garnitura, daca aveti ocazia trebuie sa incercati!

Prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

Prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati

Ingrediente

4 prepelite
4 linguri ulei masline
3 catei usturoi
crengute rozmarin
sare, piper, chilli
200 ml vin alb
100 ml apa
ulei pentru prajit

Pentru garnitura
 
300 g cartofi
300 g morcovi baby
sare dupa gust
50 g unt

Mod de preparare

Pregatim prepelitele si le tamponam cu servete absorbante. Le taiem in doua, pe toata lungimea pieptului.

Pentru a avea o culoare frumoasa le vom rumeni intai in tigaie. Incingem uleiul apoi rumenim prepelitele la foc iute, atat cat sa se rumeneasca usor pe fiecare parte.

Asezam prepelitele in tava, le stropim cu ulei de masline, adaugam sarea, piperul si chilli proaspat rasnite. Punem in tava crengutele de rozmarin.

Adaugam apa si vinul, acoperim tava fie cu un capac, fie cu folie de aluminiu, si dam la cuptor pentru circa 20 minute.

Garnitura

Cat stau preplitele la cuptor pregatim garnitura. 

Curatam cartofii si ii taiem in patru. Morcovii ii spalam si ii curatam. Punem cartofii si morcovii intr-un vas, acoperim cu apa, adaugam sare si ii lasam sa fiarba, la foc mic.

Cand cartofii si morcovii sunt aproape fierti ii scoatem intr-o sita, ca sa eliminam excesul de apa. Intr-o tigaie incingem untul si adaugam morcovii si cartofii. Ii lasam pana cand incep sa se caramelizeze.

Gata
 
Prepelitele pregatite astfel sunt minunate, fragede, aromate, iar garnitura este senzationala!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!