Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tagliata cu salsa puttanesca

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cand aveti mai putine bucati de steak decat persoane la masa, tagliata rezolva elegant problema. Am gatit-o simplu, la gratar (fara marinata). Salsa asta e sos de paste puttanesca, doar ca baza e de ardei iuti. Asa ca am vrut sa se simta gustul amandurora.

Tagliata cu salsa puttanesca

Tagliata cu salsa puttanesca

Ingrediente:

1 felie vrabioara de vita de aprox 2-2.5 cm grosime (cca 350 gr)

sare grunjoasa 

salsa iute puttanesca

3 ardei iuti rosii (cei lungi)

1 catel de usturoi

1/2 file de ansoa in ulei

1 lingurita capere in otet (+ 1 lingurita otet de pe ele)

1 fir patrunjel

4-5 frunze busuioc

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:
 
Vrabioara se scoate cam cu 15-30 minute inainte din frigider, ca sa revina la temperatura camerei. 
 
Se presara generos cu sare pe ambele parti.

 Se incinge gratarul (pe gaz de exterior am folosit acum; dar se poate folosi si o tigaie grill de fonta incinsa la maxim). 

Se pun ardeii iuti pe gratar si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc peste tot.

Se lasa ardeii sa se racoreasca putin, apoi se curata de coaja, seminte si cotoare. 
 
Pulpa ardeilor se toaca mare cu cutitul si se pune intr-un mojar.
 
Peste ardei se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata si ea mare. 
 
Se strivesc bine cu pistilul ca sa devina pasta. 
 
Se adauga treptat 1 lingura de ulei, ca sa se piseze mai usor.
 
Intr-o craticioara/tigaie mica (cca 15-20 cm diametru) se adauga 1 lingura de ulei si pasta de ardei iute. 
 
Se soteaza, amestecand cand si cand, pana usturoiul e facut si vine un miros placut din tigaie (cca 2-3 minute).
 
Se adauga caperele (daca sunt mari se pot toca), otetul si verdeturile tocate fin. 
 
Se mai da un clocot si se ia tigaia de pe foc.
 
Se muta salsa in bolul de servire si se mai adauga 1-2 linguri de ulei.
 
Pe gratarul incins se pune vrabioara si se coace cate 2 minute / parte. 
 
Se scoate pe un platou, se lasa 2 minute, apoi se feliaza fasii lungi si subtiri, perpendicular pe fibra.
 
Feliile se aseaza pe platoul de servire, se picura salsa picanta peste tot. 
 
Se presara cu putina sare grunjoasa. 
 
Se serveste alaturi de restul de salsa si o salata de cartofi noi cu rucola si fasii de parmezan.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!