Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa de chimen si crutoane

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

 Nu știu cât e de tradițională acestă supă, înseamnă că e o supă cunoscută la noi de când lumea.

Supa de chimen este o supă fără carne cu gust de gulaș și de aici și denumirea de “gulașul saracului”.

 Cu toate că am citit zeci de variante pe aceeași temă și dacă tot v-am zăpăcit cu supă asta, să vă spun și cum se face.

Supa de chimen si crutoane
Supa de chimen si crutoane

Ingrediente

  •  2 lingurițe chimen ( uscat și măcinat ) 
  •  1 linguriță paprika dulce (boia de ardei dulce) 
  •  1 litru supă de oase ( dacă nu aveți așa ceva prin congelator puteți folosi apă sau o supă limpede în care ați fiert un morcov și o țelină )
  •  2 linguri rase de făină
  •  1 ceapă mare ( se lasă întreagă pentru că se îndepărtează la final)
  •  sare
  •  crutoane din pâine

Mod de preparare

Ideea de bază pe care trebuie să o țineți minte la acestă supă este că aveți nevoie de o supă fie de legume fie de oase dar clară, niște chimen prăjit, puțină făină  și crutoane.

 Și acum detaliile. 

Primul pas este supa – ea trebuie să fie fierbinte și deci pregătită anterior atunci când se începe prepararea supei de chimen.

Chimenul se uscă și se macină, dar această operațiune este una opțională și se va face doar în situația în care doriți să simțiți semințele măcinate de chimen în supă. Mai există și variantă de a strecura supa la final dar la noi în casă se preferă chimenul măcinat și lăsat înăuntru.

 Pentru a scoate aroma din chimen acesta trebuie prăjit.

 Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiță și se adaugă chimionul măcinat. Se amestecă ușor ca să nu se ardă. Când încep să se simtă aromele eliberate de chimion se adaugă făină și paprika. Se amestecă continuu.

 Se stinge totul cu circa 1 l supă fierbinte. Se adaugă și ceapa întreagă. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute, după care se îndepărtează ceapă.

 Între timp se pregătesc crutoanele. 

 Crutoanele se pregătesc din pâine de casă. Se tăie pâinea felii care la rândul lor se tăie cubulețe. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptorul încins la 200 de grade C până când prind culoare dar nu mai mult de 4-5 minute.

  La final se poate adăuga pătrunjel verde și sare și piper după gust.

 Se servește supa caldă, cu crutoane.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!