Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort Alaska

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Secretul reușitei tortului este de a fi copt la cald doar cât să se caramelizeze bezeaua, fără a lăsa să se topească înghețata din interior.

Iată cum prepari deliciosul desert american.

Tort Alaska

Tort Alaska

Ingrediente

Pentru blat:

4 ouă

150 g zahăr

150 g făină

1 praf de sare

30 g unt

esență de vanilie, după gust

Pentru umplutură:

250 g înghețată de ciocolată

200 g înghețată de căpșuni

175 g înghețată de vanilie

Pentru bezea

3 albușuri

150 g zahăr

1 esență de vanilie

 Mod de preparare

Dai drumul la cuptor la 170 °C și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. 

Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă și compoziția își triplează volumul. 

Adaugi sarea, făina cernută și amesteci ușor, apoi torni untul topit și esență de vanilie, după gust. 

Omogenizezi și torni compoziția într-o tavă. 

O nivelezi și ții la cuptor 30-35 de minute, până ce trece testul scobitorii. 

Lași blatul să se răcească.

Tapetezi un bol adânc cu folie alimentară, având grijă să lași marginile lungi. 

Decupezi din blatul de tort un cerc de diametrul bolului. 

Restul de blat îl tai felii și îl așezi pe marginile bolului, având grijă să nu lași spații între ele. 

Lași puțin înghețata de vanilie la temperatura camerei pentru a fi ușor întinsă, apoi o pui în bol și o nivelezi. 

Dai la congelator 20 de minute, apoi scoți vasul și întinzi un strat de înghețată de căpșuni. 

Dai din nou la congelator 20 de minute. 

La final întinzi înghețata de ciocolată și o pui peste ea blatul rotund. 

Acoperi bolul cu marginile foliei alimentară și dai tortul la congelator 6 ore.

Înainte să servești, combini albușurile cu zahărul și le așezi pe baie de aburi. 

Amesteci până se încălzește ușor albușul, apoi dai deoparte, torni esența de vanilie și mixezi până se întărește bezeaua.

Scoți bolul congelator, răstorni tortul pe un platou, îndepărtezi folia și îmbraci tortul în bezea cu ajutorul unui poș. 

La final, rumenești ușor cu o torță bezeaua. 

Decorezi după imaginație.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!