Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de inghetata Viennetta

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Iti amintesti vestitul tort Viennetta? Era printre cele mai dorite deserturi de vara in anii ’90! Iata cum prepari un astfel de tort de inghetata acasa, din numai cateva ingrediente.

Tort de inghetata Viennetta

Tort de inghetata Viennetta

Ingrediente:

600 g inghetata de vanilie  

100 g ciocolata neagra  

100 g ciocolata cu lapte  

200 g biscuiti digestivi 

2 linguri unt  

1 lingura zahar

Pentru decor:

400 ml smantana pentru frisca  
 
3 linguri mascarpone 
 
3 linguri zahar 
 
pudra cacao
 
Mod de preparare:
 
Topeste ciocolata neagra si ciocolata cu lapte impreuna, la bain marie.
 
Alege tava in care urmeaza sa asamblezi tortul de inghetata. Tava trebuie sa fie inalta si ingusta, similara cu cea de cozonac, eventual putin mai lata.
 
Intinde o foaie de copt pe blat si deseneaza de mai multe ori (6-7 dreptunghiuri) cu creionul conturul tavii alese, asezand tava normal, nu cu gura in jos. Odata ce ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc si amesteca bine pentru omogenizare.
 
Toarna putina ciocolata pe fiecare dreptunghi desenat si intinde ciocolata in strat subtire, dar consistent, pe intreaga suprafata marcata. Repeta procedeul pe toate dreptunghiurile desenate, sau pana ramai fara ciocolata.
 
Lasa foaia de copt pe blat pentru ca ciocolata sa se intareasca putin, apoi da-o la frigider, dupa ce esti sigur ca nu se va deplasa.
 
In tava in care urmeaza sa asamblezi tortul de inghetata Vienneta, intinde folie alimentara de plastic, lasand margini in exterior. Intinde un strat de inghetata (o poti lasa afara cu putin timp inainte, pentru a fi mai maleabila). Dupa primul strat de inghetata, asaza o foaie de ciocolata din cele date la frigider.
 
Repeta apoi procedeul: intinde inghetata peste, urmata de o alta foaie de ciocolata. In final, stratul care ramane deasupra trebuie sa fie de inghetata.
 
Marunteste biscuitii cat mai fin in robotul de bucatarie sau folosind facaletul. Combina-i cu 2 linguri de unt topit si o lingura de zahar. Intinde amestecul crocant obtinut deasupra intregului tort de inghetata. Da tortul la congelator pana cand decorul e gata.
 
Bate frisca cu mascarpone si zaharul pudra. Pune crema intr-un pos si scoate tortul din forma, intorcandu-l invers pe platoul de servire. Elimina folia alimentara si orneaza tortul pe partea de sus, formand linii groase de crema, una langa cealalta, iar pe laterale cu „onduleuri” de crema.
 
Presara cacao deasupra si da direct tortul la congelator, sau da intai tortul la congelator pentru minim o ora, apoi toarna ciocolata topita si racita deasupra.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!