Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de inghetata italiana Semifreddo

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Cea mai renumita inghetata din lume este cea italiana, iar aceasta reteta respecta traditia italiana. Prepara acasa un tort de inghetata semifreddo, un deliciu cremos si foarte prezentabil, pe care il poti servi fara Iezitare la o petrecere.

Tort de inghetata italiana Semifreddo
Tort de inghetata italiana Semifreddo

                                Ingrediente:                                                         
 
3 oua 
2 galbenusuri  
130 g zahar  
1 pastaie de vanilie  
400 ml smantana pentru frisca  
200 g ciocolata neagra  
100 g ciocolata alba
 
Mod de preparare:


                                                                                                                                                                                                                                                                      Bate cele 3 oua, 2 galbenusuri cu zaharul pentru 4-5 minute, pana obtii o spuma deschisa la culoare.

Da-o apoi la bain marie, impreuna cu semintele din pastaia de vanilie si continua sa amesteci cu telul pentru alte 8-10 minute.

Bate smantana pentru frisca pana se tine bine de tel, apoi incorporeaz-o in crema de vanilie obtinuta.

Topeste ciocolata neagra si ciocolata alba separat la bain marie sau la microunde, in runde de cate 30 de secunde, intrerupte de runde in care amesteci.

Separa compozitia de inghetata in 2 parti egale, amestecand ciocolata neagra intr-una si cea alba in alta.

Intinde o folie alimentara intr-o tava de cozonac, ridicand-o pe peretii tavii si lasand folie in exces, pentru a putea imbraca inghetata.

Toarna inghetata de ciocolata neagra si da-o la congelator pentru 20-30 de minute, sau pana cand se intareste superficial.

Toarna apoi compozitia cu ciocolata alba, imbraca inghetata in folia lasata pe exteriorul tavii si da-o la congelator pentru minim 8 ore inainte de servire.

Serveste tortul de inghetata italiana semifreddo pudrat cu cacao.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!