Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de vita la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Daca sotia ta este adeptul mancarurilor simple, insa bine preparate, aceasta reteta de friptura de vita la cuptor s-ar putea dovedi potrivita pentru o cina reusita. Iar daca nu esti tocmai experimentat in ale gatitului, ar trebui sa stii ca acest fel de mancare este unul cu care nu vei putea da gres.

Friptura de vita la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Ingrediente:
  • 1 kg pulpa de vitel;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 lingurita amidon de porumb;
  • 1 catel de usturoi;
  • vin rosu;
  • sare de mare;
  • piper.

Mod de preparare:

Incepe prin a preincalzi cuptorul la 190 de grade Celsius. Ia pulpa de vitel si, cu ajutorul unui cutit ascutit, fa 7-8 incizii in ea, la distante relativ egale. Taie usturoiul in rondele si, in fiecare dintre incizii, adauga cate o bucatica de usturoi, asigurandu-te ca aceasta este suficient de adanc introdusa, astfel incat sa nu iasa in timpul prepararii carnii. Unge bine pulpa cu uleiul de masline si presara piperul si sarea. 

Dupa ce cuptorul s-a incalzit, pune pulpa de vitel pe grilajul acestuia, iar sub el adauga o tava cat mai adanca, pentru sosul care va curge din carne. Lasa preparatul sa se gateasca tot la 190 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta capata o culoare maronie. La sfarsit, redu temperatura cuptorului la 110 grade si mai lasa preparatul pentru circa 5 minute, dupa care il vei scoate si pune intr-o folie de aluminiu, pentru a nu se raci. 

Pentru sos:

Va trebui sa iei tava in care s-a scurs sucul din friptura si sa adaugi lichidul intr-o tigaie, pe care o vei pune pe aragaz. Adauga o ceasca de apa, amidonul, vinul si da tigaia la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata o textura omogena. Lasa sosul pe foc, pentru aproximativ 5-6 minute, iar dupa ce capata consistenta, opreste focul. 

Sevrea:

Taie pulpa de vitel in felii si serveste-o alaturi de sos. 

Optional:

Se poate servi si alaturi de piure de cartofi. 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!