Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PEPERONATA – MANCARE ITALIANA DE ARDEI

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Peperonata este o mancare delicioasa din bucataria italiana ce poate fi mancata ca fel principal. Peperonata este un fel de ghiveci din ardei cu sos de rosii si ceapa, gatite la foc mic, toate fiind inabusite in ulei de masline.

Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru peperonata – mancare italiana de ardei.

PEPERONATA – MANCARE ITALIANA DE ARDEI
 PEPERONATA – MANCARE ITALIANA DE ARDEI

INGREDIENTE:

800 g ardei gras in mai multe culori (rosii, galbeni si verzi)

1 ceapa rosie foarte mare sau 2 cepe medii (cca 250g)

6 linguri ulei masline

2 catei usturoi zdrobiti prin presa

sare

piper

optional: 1/2 lingurita zahar

MOD DE PREPARARE:

Am tocat ceapa julienne, apoi am calit-o in uleiul incins. Puteti sa o feliati putin mai gros. Am calit-o la foc foarte mic, pana a devenit sticloasa.

Ardeii i-am curatat de cotoare si seminte, i-am spalat, apoi i-am feliat. Feliile le-am taiat grosute (7 mm-1 cm).

Am pus feliile de ardei peste ceapa, am amestecat putin. Am amestecat bine in tigaie, apoi am pus capacul si am lasat focul in continuare mic spre foarte mic. Am gatit in jur de 20 minute, amestecand ocazional in tigaie. Daca va temeti ca se pot lipi puteti pune foarte putina apa (max. 60 ml), dar nu ar trebui sa fie nevoie daca aveti ardei proaspeti, caci acestia contin apa. Cand ardeii s-au inmuiat am adaugat sucul de rosii, sare si piper, usturoiul dat prin presa, dar si putin zahar. Am lasat sa se gateasca cu capac inca 5 minute, apoi fara capac pana s-a ingrosat sosul – maxim 5 minute.

Asta a fost tot.

Vi se pare ca are mult ulei?  Pai este pefect pentru inmuiat o bucata de paine in sos.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!