Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Orez cu pui si lime

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Orezul este un ingredient folosit foarte mult in bucataria internationala. Pentru ca exista foarte multe feluri de a prepara orezul, ne-am gandit sa va oferim una din retete simple, dar sofisticate, de preparare a mancarurilor cu orez.

Orez cu pui si lime
Orez cu pui si lime

Ingrediente:

Pentru marinata de pui:

•    1 lingura de ulei de masline
•    1 lingurita de usturoi pisat
•    1 lingurita de busuioc uscat
•    sare dupa gust
•    o jumatate de lingurita de piper negru
•    1 jumatate de piept de pui dezosat (aprox. 120 de grame) - taiat bucatele

Pentru orez:

•    2 linguri de ulei de masline
•    2 linguri de usturoi pisat
•    1 ceapa taiata
•    2 ardei iuti, taiati cu tot cu seminte
•    2 rosii - decojite, cu seminte si taiate
•    sare dupa gust
•    1 lingurita de sofran
•    1 ceasca de orez nefiert
•    sucul de la 1 lime
•    2 foi de dafin
•    1 ceasca de supa de pui
•    1 ceasca si jumatate de apa
•    3 linguri de coriandru maruntit (proaspat)

Mod de preparare:

Amestecati uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, sarea si ardeiul iute intr-un bol mic. Puneti carnea de pui in marinata si lasati la frigider peste noapte.

Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie mica, la foc mediu, gatiti puiul si puneti deoparte. Incalziti restul de ulei de masline (o lingura) si prajiti usturoiul si ceapa pana devin trranslucide. 

Adaugati ardeii iuti, rosiile taiate, sarea si sofranul; lasati pe foc pentru 2 minute pentru a se inmuia rosia. Apoi adaugati orezul, amestecand cu ingredientele din tigaie. 

Puneti jumatate din sucul de lamaie, frunzele de dafin, supa de pui si apa, plus puiul gatit. 

Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa fiarba la foc mic pentru 25 de minute, amestecand din cand in cand pana ce orezul s-a fiert. 

Luati de pe foc, scoateti foile de dafin; adaugati restul de suc de lime si coriandrul.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!