Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Melitzanosalata - salată de vinete în stil grecesc

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Salata de vinete grecească nu este foarte diferită de varianta clasică pe care o știm noi din bucătăria românească, doar că are o cantitate mai mare de ulei de măsline. Vă propunem să o încercați și să ne spuneți printr-un comentariu care variantă vă place mai mult.

Melitzanosalata - salată de vinete în stil grecesc

Melitzanosalata - salată de vinete în stil grecesc

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 120 ml ulei de măsline
  • 4 lingurițe zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

    Mod de preparare:

    Coaceți vinetele la cuptor sau pe flacăra de la aragaz. După ce s-au răcit puțin, le puteți curăța de coajă. Scurgeți vinetele de apă și tocați-le cu ajutorul unui tocător din lemn, pentru a nu oxida.

    Puneți ceapa, usturoiul, sare, piper și zeama de lămâie într-un blender și mixați. Adăugați uleiul în fir subțire, ca la maioneză. Păstrați două linguri de ulei pentru decor.

    Puteți adăuga și vinetele în blender și amesteca totul, dacă vreți o salată cu textură fină, sau puteți turna sosul peste vinetele tocate și amesteca cu o lingură de lemn.

    Potriviți la gust și mai adăugați sare, piper sau lămâie după gust. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat și cu ulei de măsline și serviți.

    Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!