Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mic dejun arăbesc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dacă te-ai săturat să mănânci aceleași mâncăruri în fiecare zi la micul dejun, este timpul să încerci și ceva nou. Acest mic dejun, de origine arăbească, este foarte simplu de preparat, este delicios și sățios.

Mic dejun arăbesc

Mic dejun arăbesc

Ingrediente:

1 vânătă
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de frunze de mentă mărunțite (și câteva frunze întregi pentru garnitură)
200 g brânză ricotta
4 ouă
6 roșii mici, înjumătățite
2 castraveți mici, tăiați în jumate pe lungime
80 g măsline amestecate
1 lingură zaatar (condiment arăbesc ce conține susan, cimbru și oregano)
100g brânză feta, sfărâmată
2 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline (pentru a orna).

Mod de preparare:

Încălzește grătarul (sau tigaia grill), feliază vânăta pe lungime (în 8 felii) și apoi cu o pensulă, unge feliile de vinete cu ulei de măsline. Pune-le pe grătar cam 2 minute pe fiecare parte, apoi pune-le deoparte la răcit.

Amestecă menta mărunțită cu brânza ricotta și apoi condimenteaz-o după gust. Când feliile de vinete s-au răcit, dar sunt încă moi, împrăștie amestec cu brânză ricotta pe fiecare și rulează-le.

Pune ouăle la fiert (cât să fie ferme, dar nu prea tari în mijloc). După ce au fiert, pune-le în apă rece cu gheață. Curăță-le și taie-le în jumătate pe verticală.

E timpul să pui totul la un loc. Pune două rulouri de vânătă pe o farfurie, castravete, ouă, roșii și măsline. Presară zaatar (amestecul tău de ierburi și condimente) peste ouă, sfarmă apoi brânza feta peste ele și presară cu o lingură miere peste. Ornează totul cu o frunză de mentă și puțin ulei de măsline.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!