Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Bezea cu peltea de gutui

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 
 
Credem ca este necesar sa impartasim si cu cea mai delicioasa reteta. Nu a fost deloc usor sa alegem dintre multitudinea de retete delicioase care ne-a trecut prin maini si ne-a facut sa inghitim de multe ori in sec.
Dupa indelungi "dezbateri", iata care e cele mai delicioasa reteta:
Bezea cu peltea de gutui

Bezea cu peltea de gutui

Ingrediente:
  • 240 g albusuri
  • 400 g peltea de gutui
  • 60 g faina fara gluten cernuta/ 
  • amidon din porumb.
  • un praf sare
  • 200 ml smantana lichida

    Mod de preparare:

    1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.

    2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent si infierbant-o pana cand se transforma in sirop.

    3. Pune albusurile intr-un bol bine degresat, adauga praful de sare si mixeaza albusurile spuma. Toarna pelteaua peste albusuri, in fir subtire, in doua transe, mixand continuu la viteza medie in timpul adaugarii, iar apoi mixezi la viteza mare pana la omogenizare. In momentul asta se poate consuma asa, avand o culoare si aroma deosebita.

    4. Cerne faina fara gluten in compozitite, in doua - trei transe si inglobeaza fiecare transa cu o spatula prin miscari circulare, de sus in jos.

    5. Puneti 400 g din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, iar restul compozitiei puneti-o intr-un pos si formati bezele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa daca nu doriti bezele lipicioase puteti turna toata compozitia intr-o tava mai mare.

    6. Introduci in cuptor 1h - 1h si 30 min depinde de cuptor, pe treapta de ventilatie.

    7. Scoti blatul si bezelele si le lasi la racit complet.

    8. Muti blatul pe un platou, mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine cremoasa si o torni peste blat.

    9. Decorezi dupa preferinta. Puneti niste bezele lipicioase si cate un strop de peltea.

    P.S. Nu uitati sa adaugati ingredientul secret, dragoste.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!