Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ce gătim astăzi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Inspiră-te, joacă-te cu ingredientele, fii creativ la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei dragi cu preparate noi și gustoase de fiecare dată.

Ce gătim astăzi

Ce gătim astăzi

Pate de ton 
 
Un pate de ton foarte simplu de făcut și cu rezultate excelente pentru tartinele de zi cu zi dar și pentru cele de petrecere. O rețetă italiană mai mult decât rapida.
Pate de ton
Pate de ton 

 Ingrediente:
 
200 g fulgi de ton în ulei (scuri). 
100 brânză ricotta, 
50 g unt la temperatura camerei, 
10 g capere în oțet, 
un vârf de cuțit boia de ardei iute (opțional), 
sare, 
piper proaspăt măcinat. 
 
Mod de preparare: 
 
Scurgeți tonul de ulei. Desărați (dacă e cazul) caperele în câteva jeturi de apă sau lapte rece. Pasați toate ingredientele cu un blender până obțineți o pastă, mai fină sau mai puțin fină (rustică), în funcție de gusturi. Asezonați cu sare și piper. Dacă este cazul, adăugați câteva linguri de smântână dulce pentru a obține o pastă mai cremoasă. Pateul de ton se folosește, exclusiv rece, pe tartine sau pentru a umple legume. Se poate păstra, acoperit, în frigider, pentru trei-cinci zile.
 
Friptură ungurească de porc
 
Rețeta ideală pentru un prânz copios, alături de o salată de murături picant ori de o porție de felurite garnituri. Îți recomandăm să încerci să pregătești o rețetă de friptură de porc la tigaie. Iată cum!
Friptură ungurească de porc
Friptură ungurească de porc

 Ingrediente: 
 
4 cotlete mici de porc, 
2 linguri untură de porc, 
300 ml smântână, 
2 linguri rase boia de ardei dulce, 
o  linguriță rasă chimen măcinat, 
o linguriță maghiran (opțional), 
4 căței de usturoi, 
2 foi de dafin, 
sare, 
dafin, 
piper. 
 
Mod de preparare: 
 
Curățați și pisați usturoiul. Asezonați carnea cu sare și piper. Topiți untura într-o tigaie. Adăugați carnea și rumeniți-o bine pe ambele părți (cam 4-5 minute pe fiecare parte) până când prinde o culoare aurie. Adăugați chimenul și usturoiul;  lăsați-le să-și elibereze aromele 20-30 de secunde. Stingeți cu trei căni de apă. Adăugați foile de dafin și fierbeți înăbușit aproximativ 45 de minute, până când zeama scade și carnea s-a pătruns. Dacă e cazul, mai adăugați apă. După ce carnea s-a pătruns și sosul a scăzut de tot, adăugați boiaua de ardei și, după 10 secunde, smântâna și maghiranul. Mai lăsați să dea câteva clocote, la foc mic și luați tigaia de pe foc. Asezonați cu sare și piper. Friptura ungurească de porc cu boia de ardei dulce se servește  cu felurite garnituri și salată de murături picante.
 
Învârtită cu mere
 
Un desert ușor de preparat și foarte gustos.
Învârtită cu mere
Învârtită cu mere
 
Ingrediente: 
 
6 mere, sănătoase, nu prea mari, 
zahar, 
scorțișoară,
un ou,
foietaj. 
ceașcă de caimac (smântână de pe lapte fiert),
o ceașcă de faina; 
unt proaspăt cât o nucă; 
zahăr pudră; 
un praf de sare.
 
Mod de preparare:
 
Prepararea aluatului:
 
După ce ai format coca, se acoperă și se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuințare și păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic și nu crește în cuptor. 
 
Cum faci "învârtite" în aluat: 
 
Cureți merele de coajă și le dai prin răzătoare. Se pune zahărul și scorțișoara. 
 
Asambleaza:
 
Se pune umplutura în foietaj și se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se așază într-o tavă și se coace la foc potrivit. 
 
Când este gata, se pudrează cu zahăr praf.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!