Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa vietnameza cu taitei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Gustul bogat si ingredientele aromate fac ca aceasta supa limpede sa fie nu doar exotica, ci si satioasa. Ingredientele nu sunt prajite inainte de a fi fierte – facand ca supa sa aiba continut mai mic de grasimi – asa ca alegeti carne de cea mai buna calitate, slaba, cu gust excelent atunci cand este fiarta.

Supa vietnameza cu taitei

Supa vietnameza cu taitei

Ingrediente:

  • 25 g ciuperci uscate
  • 75 g taitei subtiri de orez
  • 170 g carne slaba de vita, taiata cubulete
  • 500 ml bulion de vita
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingurita ghimbir proaspat, dat prin razatoare
  • 30 g germeni de fasole
  • 1 ceapa mica feliata subtire
  • 2 cepe verzi feliate subtire
  • 2 ardei iuti rosii, curatat de seminte si tocat
  • 1 lingura menta proaspata taiata fasiute
  • 1 lingura coriandru proaspat taiat fasiute
  • 1 lingura busuioc proaspat taiat fasiute
    Pentru servit
  • feliute de lamaie verde
  • sos de soia (optional)

    Mod de preparare:

  • Pasul 1

    Se spala ciupercile shiitake si se pun intr-un castron. Taiteii se pun intr-un castron mare. Se acopera ciupercile cu apa clocotita si se lasa 20 de minute la muiat. Se acopera taiteii cu apa clocotita si se moaie 4 minute sau conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg taiteii si se pun deoparte pana ce este nevoie de ei.

  • Pasul 2

    Se scurg ciupercile, iar lichidul in care au fost muiate se toarna intr-o oala mare. Se curata de tulpinile tari, apoi se feliaza si se adauga in oala impreuna cu carnea, bulionul, sosul de peste si ghimbirul. Se da in clocot, apoi se fierbe incet 10-15 minute sau pana cand carnea este fiarta. Se spumeaza la suprafata in timpul gatitului.

  • Pasul 3

    Se impart taiteii, germenii de fasole si feliile de ceapa in doua boluri mari de supa. Se foloseste o spumiera pentru a scoate din oala carnea si ciupercile si pentru a le imparti intre boluri. Se toarna supa in boluri, apoi se presara cu ceapa verde, ardei iute, menta, coriandru si busuioc.

  • Pasul 4

    Se serveste imediat, cu feliute de lamaie verde – se storc deasupra supei, dupa preferinta. Se poate adauga si sos de soia, daca se doreste.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!