Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mirosul ei specific te invita oricand la masa. O ciorba buna „te pune pe picioare”, fiind o sursa bogata de vitamine. Vorbim astazi despre cele mai bune retete de ciorba:

Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia

Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia

Ingrediente:

  • 2 litri apa
  • 1,5 kg oase
  • 1,5 kg dovlecei
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 g sare
  • 50 ml ulei
  • 7 g sare de lamaie

Pentru umplutura:

  • 400 g carne tocata de vaca
  • 2 albusuri
  • 50 g orez
  • 1 ceapa calita
  • sare

Ppentru dres:

  • 2 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 50 g faina

Mod de preparare:

  • Inainte de toate e bine sa stii ca dovleceii, umplutura pentru acestia si zeama pentru ciorba se vor pregati separat.
  • Compozitia pentru dovlecei este asemanatoare compozitiei pentru perisoare. Amesteca albusurile de ou cu cele 400 g carne tocata, adauga orezul pe care l-ai spalat si l-ai fiert inainte, o ceapa calita, sare si patrunjel. Amesteca bine toate aceste ingrediente pana cand devin omogene.
  • Pregateste apoi dovleceii: spala-i, curata-i de coaja si scobeste-i, astfel incat interiorul lor sa ramana gol.
  • Umple dovleceii folosind compozitia pregatita deja si asaza-i impreuna cu uleiul intr-o cratita de marime medie.
  • Intr-un recipient separat pregateste zeama pentru ciorba. Fierbe oasele in 2-3 litri de apa. Cand incepe sa se formeze spuma, curata zeama cu o spumiera si adauga morcovul, telina, ceapa taiate marunt. Asteapta ca legumele sa fiarba, apoi toarna aceasta supa peste dovleceii pregatiti anterior, astfel incat sa ii acoperi. Lasa zeama si dovleceii sa fiarba la foc mic.
  • Separat, pregateste compozitia pentru a drege ciorba. Folosind un tel amesteca bine galbenusul de ou, smantana si faina apoi toarna amestecul usor peste ciorba in care se afla dovleceii umpluti.
  • In final, acreste ciorba cu zeama de lamaie si adauga verdeturile taiate marunt.

Asadar, merita sa ne mandrim cu faptul ca in meniul traditional romanesc exista astfel de retete care imbina sanatatea cu savoarea. Cu o istorie indelungata, ciorbele continua sa ne rasfete gusturile. 

Pofta buna si idei inspirate in bucatarie!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!