Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Plăcintă australiană cu bacon și ou

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Îți propun să începi această zi cu un mic dejun. Iți recomand o plăcinta cu bacon și ou. Aceasta este tradițională în Australia și Noua Zeelandă.
Plăcintă australiană cu bacon și ou

Plăcintă australiană cu bacon și ou

Ingrediente:

4 ouă
1 cartof mare
Câteva felii de bacon, prăjite crocant
35 g cașcaval, ras
4 roșii cherry înjumătățite
O jumătate de ceapă albă, feliată
Aluat pentru plăcinte: (poți opta pentru aluat de foietaj, foi de plăcintă sau crustă de aluat făcută în casă)
1 ou, bătut, pentru uns
Sos de roșii
Semințe de susan
1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Începe prin a porni focul la cuptor pentru ca acesta să se preîncălzească.
Poți folosi tăvi micuțe individuale, tavă de brioșe sau o tavă mare pentru plăcinte, însă indiferent pe care alegi să o folosești, tapetează tava cu unt sau ulei.
Fierbe cartoful, apoi taie-l în felii. Într-o tigaie, prăjește feliile de bacon până când acestea devin crocante, apoi lasă-le pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă de grăsime. În aceeași tigaie, călește apoi ceapa, pentru aproximativ 4 minute. Scurge zeama și uleiul din tavă și pune totul deoparte.
Pune o parte din aluatul pentru plăcintă în tava pe care ai uns-o cu unt sau ulei. Asigură-te că aluatul ajunge și pe pereții tăvii. Începe apoi să pui felii de cartof la bază, apoi un strat de bacon și unul de ceapă. Presară cașcavalul ras și apoi adaugă bucățile de roșie. Nu în ultimul rând, sparge ouăle peste aceste straturi. Folosindu-te de oul bătut cu furculița și o pensulă, unge marginile aluatului, iar apoi pune cealaltă bucată de aluat, pe post de capac. Continuă să ungi aluatul vizibil cu ou. Ca să sigilezi conținutul plăcintei între cele două straturi de aluat, presează marginile acestora împreună, cu o furculiță. Folosește-te de un cuțit pentru a crea mici incizii în aluat, care să permită aburului să iasă din interior. În cele din urmă, presară semințe de susan și dă totul la cuptor. Plăcinta ar trebui să fie coaptă în 12-15 minute. Servește-o caldă sau rece - după preferințe - cu sos de roșii sau ketchup.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!