Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Frigănele de porumb cu salată de castravete

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Când a fost ultima dată când ai încercat ceva nou la micul dejun? Dacă te-ai săturat de clasica omletă sau de pâinea prăjită, îți propunem să încerci această rețetă de frigănele de porumb cu salată de castravete. Cu siguranță vei avea parte de o experiență culinară nouă, iar papilele tale gustative vor fi încântate de rezultat. Iată ce ai nevoie pentru 4 porții:
Frigănele de porumb cu salată de castravete

Frigănele de porumb cu salată de castravete

Ingrediente:

Pentru frigănele:
  • 3 ouă
  • 75 g făină
  • 600 g porumb
  • 120 g cașcaval ras
  • Ceapă verde după gust
  • Pătrunjel mărunțit după gust
  • 1 lingură ulei vegetal
Pentru salată:
  • 1-2 castraveți
  • 1-2 roșii
  • 60 ml ulei de măsline extra virgin
  • Sucul de la o lămâie și coaja răzuită a acesteia
  • 1 avocado
  • Frunze de spanac baby
  • 80 g smântână sau iaurt grecesc
Mod de preparare:

Ca să pregătești frigănelele, amestecă într-un bol ouăle și făina, până când acestea s-au omogenizat. Apoi, încorporează boabele de porumb, cașcavalul, pătrunjelul și ceapa mărunțite. Adaugă o linguriță și jumătate de sare și un sfert de linguriță de piper. Amestecă totul până când ingredientele sunt încorporate.
Pune la încins o tigaie mai mare și adaugă puțin ulei în ea. Pune câteva grămăjoare din compoziție în tavă și aplatizează-le folosindu-te de spatele spatulei. Lasă-le să se prăjească aproximativ 2 minute sau până când acestea capătă o culoare aurie, apoi întoarce-le pe cealaltă parte. Transferă-le apoi pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Ca să pregătești salata, mărunțește în cuburi castraveții și roșiile. Adaugă-le într-un bol, alături de ulei, coaja rasă de lămâie și sucul de la aceasta. Asezonează totul cu sare și ajustează gustul după peferințele tale.
Ca să servești acest preparat, pune într-o farfurie câteva frunze de baby spanac și câteva felii de avocado, iar peste, pune din salata de castravete, o porție generoasă. Alături, pune 2 sau 3 frigănele - în funcție de dimensiunea la care le-ai făcut - și acoperă totul cu o lingură generoasă de smântână sau iaurt grecesc.
Vei fi încântată de gustul și textura lejeră a acestora! 
Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!