Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rafinament de ciocolată

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Ai pofta de ceva dulce, dar vrei o reteta noua si de efect? Trebuie sa inveti cum se prepara prajitura "Rafinament de ciocolată". Dincolo de faptul ca e gustoasa, va crea si un efect spectaculos.
Rafinament de ciocolată

Rafinament de ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 150 g smântână
  • 4 bucati gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 g nuci măcinate
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • nuci caramel
  • 150 g ciocolată menaj

    Mod De Preparare:

    1. Se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și untul moale. Albușurile se bat spumă și se omogenizează cu crema de gălbenușuri. Se amestecă ușor să nu se lase. La sfârșit, se adaugă făina cernută.
    2. Se iau 3 linguri din compoziția pentru blat, se pun în forma tapetată cu hârtie pentru copt și se coace prima foaie albă. Foaia subțire se lasă 15 minute, apoi se scoate cu grijă să nu se rupă. În restul de compoziție, se adaugă cacaua cernută și se amestecă ușor. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie și se lasă la cuptor 30-40 de minute.
    3. Între timp, se prepară cremele. Pentru crema 1, se topește ciocolata la baie de aburi, untul se freacă cu zahărul și se obține o cremă pufoasă. Se adaugă romul, smântâna și, la sfârșit, ciocolata. Se omogenizează și se lasă la rece.
    4. Pentru crema 2, gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina și cacaua cernute şi laptele și se fierb. După ce s-a întărit crema, se dă de-o parte, se adaugă untul și nucile măcinate.
    5. Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească și se taie pe orizontală în 2 părți inegale, una subțire și una mai groasă. Se aranjează tortul. Prima foaie, cea albă și subțire, se așază la bază, se pune primul rând de cremă cu nuci, la mijloc se aşază foaia groasă de blat, un strat de cremă de unt, a treia foaie de blat și se îmbracă cu restul de cremă. Se ornează cu ciocolată și cu nuci caramel. Se bagă la rece, se lasă câteva ore şi apoi se servește.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!