Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

”Căpițe” originale din carne tocată

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Vă prezentăm astăzi o rețetă originală de ”căpițe” din carne tocată, cu legume și cașcaval. Se prepară foarte ușor și fără bătăi de cap. Puteți servi deliciul alături de o sălățică de vară, proaspătă și aromată.
”Căpițe” originale din carne tocată

Căpițe” originale din carne tocată

INGREDIENTE:
– 700 g carne tocată de porc
– 1 ou crud
– 3 ouă fierte
– 3 linguri de smântână
– 2-3 cartofi
– 150 g de cașcaval
– 2 cepe
– sare
– piper negru măcinat după gust
– ulei vegetal
– verdeață la dorință


MOD DE PREPARARE: 
1. Curățați cepele și tăiați-le sferturi de rondele. Prăjiți ceapa pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.
2. Dați prin răzătoarea mare ouăle fierte. Puneți-le într-un bol, potriviți-le cu sare și adăugați smântâna. Amestecați ingredientele.
3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
4. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Stoarceți-i de suc.
5. Puneți într-un bol aparte carnea tocată și adăugați un ou. Potriviți carnea cu sare și piper negru măcinat după gust. Omogenizați bine ingredientele.
6. Ungeți o formă de copt cu ulei vegetal.
7. Formați din carnea tocată niște bile, așezați-le în forma de copt, apoi aplatizați-le, modelând o turtă.
8. Așezați peste carnea tocată ceapa prăjită, apoi așezați câte 1 lingură de cartofi rași. Potriviți cartofii rași cu puțină sare și piper negru măcinat.
9. Ungeți stratul de cartofi cu amestecul de ouă și smântână, folosind o lingură.
10. Presărați cât mai generos fiecare porție cu cașcaval ras.
11. Acoperiți forma de copt cu folie de aluminiu. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
12. Îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți deliciul timp de 5-7 minute, până se va rumeni cașcavalul. Aranjați deliciu pe un platou. La dorință, decorați cu verdeață.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!