Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

4 bucate “calde” extraordinare

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Doriți să vă impresionați oaspeții cu bucate aleses? Vă propui 4 rețete fabuloase de bucate calde si modul original de servire și gustul incontestabil. Pregătiți aceste bucate spectaculoase și nu veți regreta!
4 bucate “calde” extraordinare
4 bucate “calde” extraordinare
1. Rață cu mere

1. Rață cu mere
1. Rață cu mere
INGREDIENTE:
-1 rață eviscerată de 2.5-3 kg
-6 mere acre
-2 căței de usturoi
-2 lingurițe de garam masala
-2 linguri de ulei de măsline
-1 linguriță de sos picant chili
-1 kg de cartofi mici

MOD DE PREPARARE:
1. Spălați rața și opăriți-o cu apă clocotită.
2. Spălați merele, tăiați-le sferturi și scoateți cotorul cu semințe.
3. Curățați usturoiul, tăiați-l bucățele, combinați-l cu mere, presărați sarea și garam masala, amestecați.
4. Umpleți rața cu mere și usturoi și legați tăietura.
5. Faceți câteva înțepături cu furculița pe piele, ca să se scurgă excesul de grăsime în timpul coacerii.
6. Amestecați uleiul de măsline, sosul chili și sarea. Ungeți rața cu sosul obținut.
7. Înveliți rața în folie de staniol, puneți-o pe tavă și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 1 oră și 30 de minute.
8. Apoi scoateți folia și așezați lângă rață cartofii spălați și tăiați în jumătăți. Gătiți mâncarea timp de 30-45 de minute.

2. Lulya-kebab pe batoane de scorțișoară
2. Lulya-kebab pe batoane de scorțișoară
2. Lulya-kebab pe batoane de scorțișoară
INGREDIENTE:
-400 g de carne tocată de pui
-4 batoane de scorțișoară
-2-3 linguri de verdeață tocată
-2 căței de usturoi mărunțiți
-1/2 ardei gras tocat
-sare și piper după gust
-ulei de măsline pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:
1. Amestecați bine toate ingredientele și dați masa la frigider pentru 1-2 ore.
2. Împărțiți carnea tocată în 4 părți și faceți 4 kebab-uri pe batoanele de scorțișoară.
3. Prăjiți kebab-urile pe o tigaie grătar până va fi gata. De asemenea, puteți coace kebab-urile la cuptor până se vor rumeni.

3. Pulpe de rață în sos de mandarine
3. Pulpe de rață în sos de mandarine
INGREDIENTE:
-2 pulpe de rață
-4 mandarine
-1-2 linguri de ulei
-sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:
1. Spălați pulpele de rață și uscați-le. Faceți tăieturi sub formă de cruce pe piele.
2. Încălziți uleiul într-o cratiță și puneți pulpele cu pielea în jos. Prăjiți-le bine, ca să se topească excesul de grăsime și gătiți la foc mediu timp de 10-15 minute. Apoi întoarceți pulpele și prăjiți-le pe partea cealaltă. Înlăturați excesul de grăsime.
3. Stoarceți sucul din mandarine și turnați-l în cratiță. Aduceți la fierbere, adăugați sarea și piperul și acoperiți cratița cu capac.
4. Înăbușiți la foc mic timp de 30-40 de minute sau până va fi gata. Serviți pulpele de rață cu piure de cartofi.

4. Piept de gâscă cu sos de fructe de pădure
4. Piept de gâscă cu sos de fructe de pădure
4. Piept de gâscă cu sos de fructe de pădure
INGREDIENTE:
-2 piepturi de gâscă
-100 ml de vin roșu sec
-50 g de mure
-50 g de afine
-100 g de zmeură
-100 g de căpșuni
-1 linguriță de unt
-1.5 linguri de zahăr
-sucul de la 1/2 de lămâie
-sare după gust

MOD DE PREPARARE:
1. Faceți tăieturi mici pe piepturile de gâscă și prăjiți-le într-o tigaie uscată câte 5 minute pe fiecare parte.
2. Apoi puneți carnea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.
3. Acoperiți carnea cu folie de staniol și puneți-o în cuptorul oprit timp de 10 minute.
4. Preparați sosul de fructe de pădure: topiți untul în cratiță, adăugați zahărul și gătiți la foc mic, amestecând până se va dizolva zahărul.
5. Presărați fructele de pădure - puteți folosi congelate -, adăugați sucul de lămâie și aduceți la fierbere, apoi turnați vinul. Puteți adăuga câteva cuișoare și un pic de scorțișoară.
6. Treceți sosul prin sită, puneți-l în cratiță și gătiți la foc mic, amestecând timp de 20 de minute.
7. Tăiați pieptul de gâscă bucățele, stropiți-l cu sos și decorați-l cu fructe de pădure, frunze de mentă sau bobițe de rodie.
Vă dorim poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!